Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) Eskişehir’de yüzlerce üniversiteli gönüllü ve iyileşmiş gençlerin katılımı ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda farkındalık yürüyüşünü gerçekleştirdi. Yürüyüşte LÖSEV Marşı ve umut dolu farkındalık sloganları ile Eskişehir caddeleri gençliğin yükselen sesiyle yankılandı. Atatürk ilke ve inkılaplarının izinde, devrimlerinin yılmaz bekçileri olan gençler, bu anlamlı yürüyüşte Atatürk’e olan bağlılık ve minnetlerini ifade etti, vatandaşlardan da ilgi ve destek gördü.

LÖSEV FAYDA HAREKETİ, GENÇLİĞİ BİR ARAYA GETİRDİ!

Eskişehir’deki üniversiteli öğrenciler LÖSEV Gönüllüsü olarak düzenlenen etkinlikleri LÖSEV FAYDA Projesi ile kampüslerden şehre taşımaya sürdürdü. 200’ü aşkın katılımcı ile gerçekleştirilen anlamlı yürüyüş, Eti Park’ta sonlandı. Yürüyüşün ardından parkta LÖSEV Oyunları oynandı. Bilgi yarışması ve kamuoyunu bilinçlendirme çalışmasının gerçekleştirildiği oyunlarda gençler hem bilgilerini tazeledi hem de keyifli vakit geçirdi. Oyun finalistleri, LSV Dükkan’ın el emeği ürünleri ile ödüllendirildi. Kamuoyunu bilinçlendirme çalışması, Kurban Bayramı kampanyası kapsamında gerçekleştirilirken gençler Eskişehir’den şöyle seslendi: Her Kurban Lösemili Çocuklara Can!

HER KURBAN LÖSEMİLİ ÇOCUKLARA CAN!


LÖSEV’e kayıtlı ailelerin yüzde 87’si asgari ücret ve altı gelire sahip. Bu nedenle, Vekaleten Kurban Bağışları ile sağlanan et desteği, tedavi sürecinde protein ağırlıklı beslenmesi gereken lösemi ve kanser tedavisi gören binlerce çocuğa can oluyor. Maddi Bayram Bağışları da LÖSEV’in kalıcı eserlerine kaynak olarak lösemi ve kanserle mücadele eden çocuklar ve aileleri ile yetişkin kanser hastalarına hayat veriyor. LÖSEV, bu bağışlar sayesinde nakdi yardımlarla tüm aileleri desteklediği gibi, ilacından yoğun bakım tedavisine,  evlerindeki mobilyalardan beyaz eşyalara, giysi ve ayakkabısından oyuncağına, bilgisayarından kitabına, eğitim bursundan tatil kampına kadar birçok hizmet ile her an yanlarında olarak hayata sımsıkı sarılmalarını sağlıyor. 1990’lı yıllarda lösemide tedavi başarısı yüzde 20 civarındayken günümüzde kişiye özel tedaviler, sağlıklı beslenme ve bakımla LÖSEV’in Ankara’daki LÖSANTE Hastanesi’nde tedavi başarı oranı yüzde 95’lere ulaşmış durumda. Söz konusu başarının, gönüllü ve bağışçılarının destekleriyle yüzde 100’e ulaşması hedefleniyor.

Tepebaşı'nda Muharrem Ayı Bereketi Tepebaşı'nda Muharrem Ayı Bereketi

Siz de vekâleten kurban bağışlarınızı ve kurban bayramı bağışlarınızı Türkiye’deki tüm banka şubelerinden “BAĞIŞ EKRANLARI” aracılığı ile masraf ödemeden veya internet bankacılığı üzerinden, Türkiye geneli tüm PTT şubelerinden, https://www.losev.org.tr/bagis/kurban.html linkini tıklayarak web sitemizden gerçekleştirebilirsiniz.
Ayrıca, tüm operatörlerin faturalı hatlarından 3406 kısa SMS hattına “LÖSEV, BAĞIŞ, MÜCADELE, CAN, TUĞLA” kelimelerinden birini yazarak SMS’le lösemi ve kanser tedavisi gören binlerce çocuğa desteklerinizi iletebilirsiniz.
Bilgi almak için 0312 447 06 60 numaralı telefondan LÖSEV Vakıf Merkezini arayabilir, Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Eskişehir, Antalya, Adana, Samsun, Kayseri’de bulunan LÖSEV irtibat ofislerine telefonla ulaşabilir ya da ziyaret ederek bağışlarınızı iletebilirsiniz. 
 

Editör: Buğrahan Doğangil