Temel atma törenine Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un yanı sıra CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun ile CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ile Jale Nur Süllü, CHP Eskişehir İl Başkanı Recep Taşel, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar, Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, Mihallıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Ilgazlar İnşaat A. Ş Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Ilgaz, meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“DERMAN BELEDİYECİLİĞİ TEMEL İLKE EDİNEN BİR BELEDİYEYİZ”

Temel atma töreninde konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı Belediyesinin sosyal demokrat ve halkçı bir belediye olduğunun altını çizdi. “Derman belediyeciliği temel ilke edinen bir belediye. O nedenle de halkımızın ihtiyaçlarını tek tek gideren bir belediye” diyen Başkan Kurt, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Bu pazar yerinin hikayesi çok eski. Pazar yeri yetmez bunun yanına kültür merkezi de isteriz diyen mahale meclisimize çok teşekkür ediyorum. Buranın hayata geçmesinin işareti 2016 yılında atıldı. Biz Yenikent İşletme Kooperatifi ile anlaşıp düğmeye bastığımız zaman 2016 yılı idi. 2016 yılında Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AK Parti meclis üyeleri çoğunlukta idi. Buranın plan tadilatını reddettiler. Uzun süre oyaladıktan sonra reddettiler. Biz dava açmak suretiyle haklı olduğumuzu kanıtladık. Ama aradan 2 yıl geçti. 2 yıl sonra çalışmalarımıza başladık. Burada belediye hizmet alanına döndürmek suretiyle kültür merkezimizin de yapımını gerçekleştirmek istedik. Onu da reddettiler. Ve bir mahkeme kararı daha alarak burayı artık belediye hizmet alanı olmak suretiyle hem pazar yeri hem de üzerine kültür merkezi yapma hakkını aldık.”

 YAŞLI BAKIM MERKEZİ VE ENGELSİZ KREŞİ GEZDİLER

Temel atma töreninin ardından Başkan Kurt, Seyit Torun Veli Ağbaba, Recep Taşel, Rahmi Çınar, Uğur Tepe, Erdal Şanlı, İshak Gündoğan, Haydar Çorum, Mehmet Talat Bakkalcıoğlu Odunpazarı Belediyesi’nin Vadişehir Mahallesi’nde çalışmaları devam eden Lütfü Yüksel Yaşlı Bakım Merkezi ve Ahmet Ara Engelsiz Gündüz Bakımevi ve Kreşini gezdi. Başkan Kurt, her iki merkez ile ilgili bilgi verdi.