Ziyaret sırasında açıklama yapan EMEP İl Başkanı Heval Yıldız Karasu, Eskişehir kamuoyunu Atışkan İşçileri ile dayanışmaya çağırdı. 
EMEP Eskişehir İl Örgütü, grevlerinde 74 günü geride bırakan Atışkan Alçı işçilerini ziyaret etti. Bir süre grev çadırında işçilerle sohbet eden EMEP’liler, ardından da basın açıklaması yaptı. Açıklama sırasında “Atışkan İşçisi Yalnız Değildir”, “Birleşe Birleşe Kazanacağız”, “Yaşasın Sınıf Dayanışması” ve “İş, Ekmek, Özgürlük” sloganları atıldı. Açıklamayı, EMEP Eskişehir İl Başkanı Av. Heval Yıldız Karasu yaptı. 
HAKLI MÜCADELENİZDE YANINIZDAYIZ
Yaklaşık 120 Atışkan Alçı işçisinin 74 gündür grevde olduğunu belirten Karasu, Atışkan Alçı işçilerinin yalnız olmadığını vurguladı. Haklı mücadelelerinde işçilerin yanlarında olduklarını söyleyen Karasu, “74 gündür burada direniyorsunuz. Sizlerin bu haklı direnişini kutluyoruz. İnsanca yaşam için bir ücret ve sağlıklı çalışma koşulları istiyorsunuz. Emek Partisi olarak 74 gündür sizinle beraberiz ve sizin bu mücadelenize destek olmaya çalışıyoruz. Bugün de buradayız” dedi. Pazartesi günü okulların açılacağına dikkat çeken Karasu, “Biz sizinle bu grev çadırında beklerken, burada küçük direnişçilere sizlerin çocuklarına şahit olduk. Yarın okula başlayacaklar. Bu çocuklar, diğer öğrencilerden biraz daha farklı başlayacak okula. Bu çocuklar okula ne yazık ki biraz buruk başlayacaklar. Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyeleri kırtasiye desteğinde bulundu ancak, bu dayanışmanın Eskişehir’in geneline yayılması için bir kampanya başlattık. Çocukların, mağdur olmamaları için kırtasiye malzemeleri toplamaya çalıştık. Parti olarak Eskişehir’e Atışkan İşçilerinin mücadelesini anlatmaya çalıştık. Eskişehir’in pek çok yerinden de dayanışma ile kırtasiye malzemeleri aldık, maddi destek topladık. Şimdi sizlere bunları vermek istiyoruz” diye konuştu. 
ESKİŞEHİR KAMUOYU ATIŞKAN İŞÇİLERİ İLE DAHA ÇOK DAYANIŞMALI
Eskişehir kamuoyunu Atışkan İşçileri ile daha çok dayanışmaya çağıran Karasu, açıklamasına şu sözlerle devam etti: “Mesele sadece burada birkaç sendikanın sizinle dayanışması değil, bütün kitle örgütlerinin sizinle dayanışması, bu da mücadelenin başarıyla sonuçlanmasını sağlayacak. Patronlar nasıl kendi aralarında dayanışıyorsa, işçi ve emekçilerin de Atışkan İşçileri ile dayanışması lazım ki bu mücadele zaferle sonuçlansın. Direne direne kazanacağız.” 
ATIŞKAN İŞÇİSİNE BİR DESTEK DE SES’TEN
EMEP Eskişehir İl Örgütü’nün ardından işçilere destek vermek için Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eskişehir Şube yöneticileri grev çadırına geldi. İşçilerin yalnız olmadığın belirten SES Eskişehir Şubesi Eş Başkanı Birtürk Özkavak, sendika olarak işçilere destek olmak, çocukların okul masraflarına katkıda bulunmak için kampanya başlattıklarını ifade etti. Özkavak, topladıkları desteği işçilere takdim etti.