Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 şehirde büyük yıkıma yol açan deprem sonrası acil durum çalışmalarına hızla başlayan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, afet bölgesine malzemenin yanı sıra uzman personel desteği sağlamaya da devam ediyor. Arama kurtarma faaliyetlerinde görev yapmak üzere Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’ndan 50, İtfaiye Dairesi Başkanlığı’ndan 16, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’ndan arama kurtarma ve AFAD eğitimli gönüllü 4 antrenör olmak üzere 70 personel bölgeye hareket etti.
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, Genel Sekreter Yardımcıları ve daire başkanları ekipleri uğurlarken, Başkan Büyükerşen afet bölgesinde geçen her dakikanın çok önemli olduğunu ifade ederek görev yapacak ekibe başarılar diledi. Eskişehirlilerin kalbi ve duasının tüm ekiplerle attığını ifade eden Büyükerşen,
“Yolunuz açık olsun. Çok önemli bir göreve gidiyorsunuz. Hepinize üstün başarılar diliyor, gözlerinizden öpüyorum.” dedi.