Tepebaşı Belediyesi sokak hayvanlarının yaşam şartlarını iyileştirebilmek adına örnek çalışmalara devam ederken, kentteki sivil toplum kuruluşları ve gönüllüler ile iş birliği yapmayı da sürdürüyor.

Bu kapsamda hayata geçirilen “Can Dostum” projesi kapsamında etkinlikler devam ediyor. Özdilek Sanat Merkezi’nde bir araya gelen proje paydaşları 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde yapılacak etkinliklerin yol haritası belirlendi. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Nuray Çayır, belediyenin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Çayır, “Bu tür sosyal projeleri çok önemsiyoruz. Geçen yıl Can Dostum Projesi kapsamında yapılan çalışmalar sonucunda olumlu geri bildirimler de alıyoruz. Biz belediye olarak fiziksel koşullarımızı iyileştirmek adına adımlar atıyoruz. Daha fazla cana daha nitelikli hizmet vermek için hem bakımevimizin hem de operasyon birimimizin kapasitesini artırdık. Doğal Yaşam Merkezimizde 2023 yılında 1067 köpek, 863 kedi kısırlaştırdık, aşıladık. Toplam 3 bin 593 canımızı tedavi ettik” dedi.

Toplantıda tüm paydaşlar karşılaştıkları sorun ve önerileri konuşarak yapılması gerekenler konusunda fikir alışverişinde bulundu. Katılımcılar, yapılan çalışmalardan dolayı memnuniyetlerini dile getirerek teşekkürlerini iletti.