Hem Trafik hem de Jandarma ekipleri tarafından fabrikalar bölgesi olan Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) girişi başta olmak üzere 4 ayrı noktada sabahın erken saatlerinde servis araçlarına yönelik geniş kapsamı bir denetim uygulaması gerçekleştirildi.

Servis Araçları İşletmecileri Odası yönetiminin girişimi ile birlikte özellikle korsan işçi taşıyan araçlara karşı başlatılan denetimlerde çok sayıda araç kontrolden geçirildi. Oda Başkanı Abdurrahman Yüceer katıldığı denetimlerde, araç sürücülerinin belgeleri başta olmak üzere, emniyet kemeri, yolcu sayısı gibi kurallara uyulup, uyulmadığı tespit edildi. Konu ile ilgili verilen bilgilere göre, kontrollerde ekiplerin çalışma ruhsatı olmadığını tespit ettiği 16 araç, KENTTAŞ’a ait otoparka çekildi.

Çevre yolu üzerinde son günlerde artan trafik kazalarını da dikkate aldıklarını belirten Servis İşletmecileri Odası Başkanı Yüceer, özellikle korsan araçlara göz açtırmayacaklarını denetimlerinde aralıksız devam edeceğini söyledi.

Polis Ekiplerinden Okul Çevrelerine Denetim Polis Ekiplerinden Okul Çevrelerine Denetim

Başkan Abdurrahman Yüceer;

“Şehrimizde korsan diye tabir edilen araç sayısının diğer şehirlere göre yürütülen denetimler sayesinde azaltıldı. Öğrenci ve işyerlerine personel taşımacılığı yapan esnafımızın hakkını korumak, korsan taşımacılığı önlemek, çevre yolu başta olmak üzere kent merkezindeki yaşanan trafik sorununun çözümüne katkı sunmak için kontörlerimizi sürdürüyoruz. Servis aracı plakası ile taşımacılık yapan esnafımızın hak ve hukukunun korunması, haksız rekabetin önüne geçilmesi için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Yetki belgesi olmadan, izinsiz ve serden plakalar ile korsan taşımacılık yaparak haksız kazanç elde eden araç sahipleri hakkında gerekli yasal işlem yapılmaktadır.

Bu doğrultuda başlattığımız denetimler belirlediğimiz gün v e saatlerde şehrin muhtelif yerlerinde devam edecek. Korsan servisçilerle başlattığımız mücadeleyi karalılıkla sürdürmekteyiz. Trafik ekiplerimizle sürekli istişare halindeyiz. Korsan kullanımı okuldaysa velilerimize, iş yerlerindeyse işverenimize büyük görev düşüyor. Kontrollerimiz kent merkezinde de devam edecek. Bizler, oda yönetimi olarak bu konudaki duyarlılığımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Emniyet ve Jandarma Komutanlığımıza bağlı görevli ekiplerimize oda yönetimi olarak teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.