Farklı meslek gruplarının ve emeklilerin gönüllü olarak ESMEK çatısı altında bir araya gelerek oluşturduğu ESMEK Türk Halk Müziği Korosu “Ankara Türküleri” repertuvarlı konseriyle Eskişehirlilere müzik ziyafeti sundu. Pandemi kısıtlamaları nedeniyle 3 yıl sonra ilk kez sahne alan koro, Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde dinleyicileriyle buluştu.
Eskişehirlilerin büyük ilgi gösterdiği konserin koro şefliğini Ali Erdoğdu yaptı. 37 korist ve 13 saz kişilik saz ekibinden oluşan, solo ve koro performansların sergilendiği konserde “Fidayda, Şeker Oğlan, Ayaş Yollarından Aştım Geldim” gibi sevilen çok sayıda türkü seslendirildi. Türkülerin ritmine kendisini kaptıran izleyiciler de oyunlarıyla coşkuya ortak
oldular. Konser sonunda salonu dolduran Eskişehirliler, Türk Sanat Müziği Korosu ve Koro Şefi Ali Erdoğdu’yu ayakta alkışladılar. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Ünal da şef Ali Erdoğdu’ya çiçek takdim ederek, koroyu oluşturan gönüllüler ve emeği geçenleri tebrik etti.