ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde Çalıştay açılışı ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Demiral, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Araştırma Geliştirme ve Yenilik Daire Başkanı Aycan Yüksel, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli ve KOSGEB Eskişehir İl Müdürü Tarık Yılmaz’ın da katılımlarıyla gerçekleştirildi.
İki gün sürecek çalıştayın açılış oturumunda konuşan ARUM Müdürü Prof. Dr. Onur Koyuncu, merkezi araştırma laboratuvarları ve araştırma merkezlerinin özellikle temel bilimler, mühendislik ve sağlık bilimleri gibi disiplinlerde bilimsel çalışmaların odağında bulunduğunu ve ülkemizin 2023 bilim hedeflerine ulaşma sürecinde en önemli basamaklardan biri olduğunu kaydetti. 
ESOGÜ Rektörü ve Çalıştay Onursal Başkanı Prof. Dr. Kamil Çolak, ESOGÜ’nün araştırma üniversitesi olma hedefi doğrultusunda yürüttüğü çalışmaların bir parçası olarak beyin gücünü artırma, altyapı yatırımları, finansal kaynaklar oluşturma, sanayi iş birlikleri, donanım zenginleştirilmesi ve diğer tüm gereksinimler bakımından gelişmesini sürdürdüğünü kaydetti.