Eskişehirspor, en azından yenilmemek için gittiği Amasya deplasmanında istediğini alamadı. İki hafta üst üste 3 puanı hanesine yazdıran siyah kırmızılılar Amasya’da ise 4-0’lık net skorla mağlup olmaktan kurtulamadı.

Maçı 10 kişi tamamlayan Eskişehirspor, taraftarını aldığı farklı mağlubiyetle hayal kırıklığına uğrattı.

İLK YARIDA 2 GOL

Karşılaşmaya Efehan Kaptan, Arda Okumuş, Utku Kızılkaya, Eray Ertorun, Hasan Ulaş Uygur, Tolga Yakut, Berkay Tanır, Eren Altıntaş, Onur Arı, Yunus Emre Alagöz ve Cihangir Çağlayan kadrosuyla çıkarken ev sahibi Amasya 1968 kalede Taylan Arman, Enes Çavdar, İsmail Hacıhafızoğlu, Muhammed Can, Can Morgül, Buğrahan Tuncay, Muhammet Emin Balcılar, Emre Işık, Alpaslan Devlet Yüce, Furkan Güneş ve Fevzi Can Bozkuş on biri ile çıktı.

Daha maçın hemen başında kullanılan korner atışı sonrası oluşan pozisyonda ceza sahasına gelen topa yükselen Fevzi Bozkuş takımı maça 1-0 önde başlamasını sağladı. İkinci gol ise 31. Dakikada Emin Balcılar’dan geldi. İlk yarı atılan iki golle 2-0 Amasya’nın üstünlüğü ile sona erdi.

İKİNCİ YARI FARK AÇILDI

Karşılaşmanın ikinci yarısında daha derli toplu oynamasına rağmen girdiği pozisyonları değerlendiremeyen Eskişehirspor, rakip takımın 65. Dakikasında gelen 3. golü sonrası oyundan tamamen koptu. Skor 3-0 olduktan sonra 70. Dakikada Arda Okumuş gördüğü ikinci sarı kartın ardından kırmızı kartla da takımını 10 kişi bırakınca farklı mağlubiyet tescillendi.

Ev sahibi Amasya’dan Muhammet Emin Balcılar da son dakikada maçın skorunu getiren golü kaydetti. Böylelikle Eskişehirspor 4-0’lık ağır bir mağlubiyetle haftayı kapatarak 7 puanda kaldı.