Odunpazarı Belediyesi Ceren Özdemir Adalar Gençlik Merkezi, Anadolu Üniversitesi TÖMER öğrencilerine Tarihi Odunpazarı Bölgesi’ni ve bölgede bulunan müzeleri gezdirdi. Birbirinden özel müzeleri gezen gençler, müzeler ile ilgili detaylı bilgiler aldı. Ahşap Eserler Müzesindeki eserleri inceleyen gençler aynı müze içerisinde bulunan Ahşap Atölyesinde yapılan çalışmaları da izledi. Atölyedeki ustalardan yaptıkları eserler ile ilgili bilgi aldı.

Sıcak Cam Atölyesi’nde camın usta ellerde nasıl şekillendiğine şahit olan gençler, Osman Yaşar Tanaçan Fotoğraf Müzesi’nde geçmişten günümüze gelen fotoğraf makinelerini görme şansını yakaladı. Ataol Behramoğlu Kütüphanesi, Tayfun Talipoğlu Daktilo Müzesi ve Lületaşı Müzesini gezen gençler, günümüze kadar korunarak gelen Odunpazarı Sokaklarında da fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

Gezi sonrasında gençlere, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un yılbaşı hediyesi olan 2 GB internet paketi tanımlı olan kartlar dağıtıldı. Hediyelerini alan gençler, Başkan Kurt’a teşekkür etti.