Çiftçilere Nohut Desteği Çiftçilere Nohut Desteği

Kırsal Kalkınma Projeleri’nde Türkiye’ye örnek olan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, küçük çiftçiyi destekleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nca artan maliyetler nedeniyle üretemez hale gelen ÇKS belgeli 100 dönüm altı tarlası olan küçük ölçekli çiftçilerin 50 dekarlık arazisine yönelik yapılan çalışma kapsamında sıvı gübre desteği veriliyor. 
Han ilçesinde Büyükşehir Belediyesi’ne destek başvurusunda bulunan 324 küçük çiftçiye sıvı gübreleri düzenlenen törenle teslim edildi. Han Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende konuşan Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Sibel Benek, “Sayın Başkanımız Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in selamlarını getirdim. Çorbada bir tuzumuz olsun istiyoruz. Emeğiniz çok fazla. Kıymetinizi biliyoruz. Meşakkatli bir iş yapıyorsunuz. Bol bereket, bol kazançlar diliyorum. Hayırlı olsun.” dedi.
Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı da çiftçinin çok zor günler geçirdiğini belirterek, “Hepiniz bu sorunları birebir yaşıyorsunuz. Bu ekonomik tablo içinde sizlere bir nebze de de olsa katkımız olsun istedik. Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ediyoruz. Ürünleriniz bol, bereketli olsun. Gelecek dönemde de çiftçimize desteklerimiz sürecek. Bu mücadeleyi hep birlikte vereceğiz.” dedi. Konuşmaların ardından destek almaya hak kazanan çiftçiler sıvı gübrelerini aldılar.
Çiftçiler de verilen desteğin kendileri için can suyu olduğunu belirterek, “Üretmeye devam etmemiz için yanımızda olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen’e ve emeği geçenlere çok teşekkür ederiz.” dediler.