Etkinlikte çeşitli firmalar tarafından onlarca stant açılarak öğrencilere bilgilendirmelerde bulunuldu. Kariyer Günleri etkinliğine, Eskişehir Bor Platformu standı damga vurdu. Türkiye’nin en önemli madeni olan Bor, kurulan stantta öğrencilere tanıtıldı. Dünyada en büyük bor rezervinin Eskişehir’de bulunması, kent için de büyük önem taşırken, öğrenciler ‘Bor’ cevherine büyük ilgi gösterdi.

ESO'dan Türkiye'de Bir İlk ESO'dan Türkiye'de Bir İlk

Whatsapp Image 2024 06 10 At 10.20.26 (1)

Eskişehir Bor Platformu Sözcüsü Umut Rallas etkinlik süresince standın hiç boş kalmadığını ve öğrencilerin ‘Bor’ madenine büyük ilgi gösterdiğini kaydetti. Rallas ayrıca, Bor Platformu’nun kurulma amacından bahsederek, “Akademi, sanayi, kamuoyu üçgeninde, şehrimizi bir araya getirmek ve son ürüne giden yolda doğru adımlar atabilmek” dedi. ‘Bor’ cevheri ile ilgili hayallerinin olduğunun altını çizen Rallas, “Bizim bir hayalimiz var. Eskişehir’de aynı silikon vadisi gibi bir bor vadisinin oluşmasını istiyoruz. Bor ve Nadir Toprak Elementleriyle ilgili bir ihtisas organize sanayi bölgesinin oluşmasını istiyoruz. Bor ve NTE’ler işlendikçe değerleniyor. Platform olarak tüm çabamız, katma değerli son ürün üretebilmek adına, akademi ve sanayi arasında köprü olmaktır.” ifadelerini kullandı.

Kariyer Günü etkinlikleri kapsamında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğrencileri ile panel de gerçekleştiren Eskişehir Bor Platformu temsilcileri, platform hakkında bilgi verdikleri interaktif bir söyleşi gerçekleştirdiler.

Editör: Buğrahan Doğangil