Vali Ayyıldız, “Bugün, bu güzel vatan topraklarında huzur, mutluluk ve refah içerisinde yaşıyorsak, bunu; vatan toprağını canından kutsal sayan, haklarını hiçbir zaman ödeyemeyeceğimiz, övgünün en güzelini, saygının en yücesini hak eden aziz şehitlerimize, kahraman gazilerimize borçluyuz.” dedi.

Nazik ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Ayyıldız, “Vatanı, milleti, kendinden aziz bildiği mukaddes değerleri için canını vermekten çekinmeyen ve bu uğurda gazilik mertebesine ulaşan tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Mustafa Kemal Atatürk’e ‘’Mareşal’’ rütbesiyle birlikte ‘’Gazi’’ ünvanı verilişinin yıldönümünü tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

Tarihe adını altın harflerle yazdıran şehitlerimiz ile gazilerimizin hatıralarını yüceltmek, onları minnet ve şükranla anmanın milli bir görev olduğuna dikkat çeken Vali Ayyıldız, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve yüce Türk Milleti; devletimizin ve milletimizin istiklali ve istikbali uğruna şehitlik ve gazilik mertebesine yükselmiş vatan evlatlarını asla unutmayacak, unutturmayacaktır. Bizler, ana ve babaların ellerine kına yakarak asker ocağına uğurladığı; evlatlarına ‘Ya şehit ol ya gazi!’ diye öğütte bulunduğu, şehitlik ve gazilik makamını her şeyden üstün tutan, en yüce makam olarak gören bir milletin mensuplarıyız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tarihimizi zaferlerle donatan, kutsal emaneti yarınlara şeref ve şanla taşıyan aziz şehitlerimizi, ebediyete irtihal etmiş gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor; hayatta olan gazilerimize, ailelerine ve şehit yakınlarına sağlıklı, mutlu, huzurlu günler diliyorum.” diye konuştu.

Ziyareti kabulden dolayı Vali Ayyıldız’a teşekkürlerini ileten Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Dumlu’da, vatan müdafaası için üzerlerine düşen bir görev varsa yapmaya hazır olduklarını kaydetti. Türk milletinin birliğini, beraberliğini ve kardeşliğini kimsenin bozamayacağını bildiren Başkan Dumlu, şehit aileleri ve gazilerin her zaman yanlarında olan Sayın Valimize, tüm kamu kurum ve kuruluşlarına teşekkür etti.