AK Partili Albayrak: "Raylı Sistemlerin TOGG'u Eskişehir'de Üretiliyor" AK Partili Albayrak: "Raylı Sistemlerin TOGG'u Eskişehir'de Üretiliyor"

31 Mart Yerel Seçimleri sonrasında 602 oy farkı ile Belediye Başkanlığını CHP'li Eyüp Kahveci'nin kazanması seçimi kaybeden MHP cephesinde şok etkisi yarattı. Önceki dönemde Kütahya Belediye Başkanlığı görevini yürüten MHP'li Alim Işık'ın yeniden aday olduğu seçimde az bir fark ile koltuğu CHP'li Kahveci'ye kaptırması MHP cephesini harekete geçirdi.

MHP, CHP adayı Eyüp Kahveci’nin kesin olmayan sonuçlarına göre 602 oy farkla sonuçlanmasının ardından, ’Seçiminin iptali ve oyların yeniden sayımı’ için İlçe Seçim Kurulu’na başvuruda bulundu. 

Bunun üzerine Kütahya İl Seçim Kurulu MHP'nin itirazını kabul etti ve geçersiz oyların yeniden sasyılmasına karar verdi. Çıkan bu kararın ardından CHP'liler YSK'nın aldığı kararın doğru olmadığını iddia etti. CHP içerisinde Kütahya konusu gündeme düşünce çevre illerden de CHP'li başkanlar ve milletvekilleri Kütahya'ya destek adına Eyüp Kahveci'nin yanına gitti.

Bugün yapılan oy sayım işlemleri esnasında Kütahya Adliyesi'nde karşı karşıya gelen CHP ve MHP grupları arasında gerginlikler yaşanıyor.

CHP Heyeti içerisinde Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer, İbrahim Arslan ve Jale Nur Süllü de yer alıyor. Aynı zamanda Eskişehir'den 4 CHP'li avukat da adliyede yer alıyor. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un da destek için Kütahya Adliyesi'ne doğru yola çıktığı öğrenildi.

Geçersiz oyların sayımı an itibariyle devam ediyor.