İYİ Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Melih Aydın bir televizyon kanalında katılığı programda 31 Mart yerel seçim sürecini değerlendirdi. Seçim çalışmaları ve gidişat ile ilgili detaylı değerlendirmeler yapan Aydın konuşmasında bazı detaylar öne çıktı. Bunlardan biri de anket çalışmaları oldu.

Milletvekili Çakırözer: "Yeni İliç'lere Zemin Hazırlanıyor!" Milletvekili Çakırözer: "Yeni İliç'lere Zemin Hazırlanıyor!"

İYİ Partili Melih Aydın, diğer partilerin parayla yaptırdığı anket çalışmaları olduğunu ve bu çalışmaların sonuçlarının gerçeği yansıtmadığını dile getirdi. Aydın;

"Biz Eskişehir'de en çok oy alacağı öngörülen siyasi parti ve adayından en az 1 fazla oy alacağız. Sokakta ve vatandaşlarda bize olan teveccühü herkes görüyor. Diğer partiler para ile anket çalışmaları yaptırıyor. Ben bile telefonla kaç kez arandım.

O anketlerde benim de adım geçiyordu en başlarda. Daha sonra sokakta yapılan anketlerde dahi benim adımı anmamaya başladılar. Melih Aydın seçenekler arasına koyulmadı. Bu durumu bize vatandaşlar bildirdi. 'Senin adını söylemiyorlar, tepkiliyiz.' diyenler oldu. Hatta bazı anketler yapılırken Melih Aydın'ın yarıştan çekildiğini bile söylemişler. Hatta 'O çekilecek zaten' diye de bir laf çıkmış. Bizim sürece aslanlar gibi devam etmemiz ise onları bozdu.

Bu partilerden bir tanesi Eskişehir'de ilk defa büyükşehir seçimini kazanacağını iddia ediyor. Bu parti göreceksiniz Eskişehir'de kendi tarihinin en düşük oyunu alacak. Seçim yarışı öyle %40'larda falan değil, %30'ların başında bitecek." dedi.