TMMOB Makina Mühendisleri Odası Başkanı Yunus Yener konuşmasında şunları söyledi.

“Geçmişte ülkemizin kalkınma ve sanayileşmesinin asli gücü olan mühendisler olarak bugün, sanayisizleşme sürecinin, özelleştirmelerin, kamu kaynak ve varlıklarının talanının, fason-taşeron üretimin, güvencesiz çalışma koşullarının, mesleğimizin itibarsızlaştırılmasının, değersizleştirilmesinin, eğitimdeki nitelik aşınmasının ve işsizliğin getirdiği olumsuz sonuçlarla karşı karşıyayız.

Çok zor bir dönemde yaşadığımızı biliyor ve bu gerçekliğe her gün çeşitli vesilelerle tanık oluyoruz. Dolayısıyla ülkemizi, kamu kaynak ve varlıklarını, örgütlülüğümüzü ve meslek alanlarımızı korumak ve geleceğe taşımak için haklı mücadele ve dayanışmamızı daha da geliştirmemiz gerekiyor.

Geleceğimizi elde etmek için demokratik, laik, bilimin-aydınlanmanın, planlama-sanayileşme-kalkınma-istihdam-toplumsal refah bütünlüğünün, kamu/toplum yararının, ülkede-bölgede-dünyada barış politikasının esas alındığı bir Türkiye özlemimiz ve bu yönde mücadelemiz kararlılıkla sürecektir."

Eskişehir Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nezihe Hanecioğlu ise konuşmasında şunları söyledi;

“Son yıllarda Mühendislik mesleğinde yapılan değersizleştirme odalara da uygulanmaktadır. Yetkinlikleri ve maddi gelirleri sürekli kısıtlanmaktadır. Hükümet, sürekli kendi ürettiği kaygı ve korkularla meslek örgütlerine baskılarını arttırmıştır. Şu anda yeni bir taslak kanun hazırlığı içinde olduğu bilinmektedir.

Her türlü olumsuzluğa karşın birlikteliğimizin bozulmayacağı kanıtlanmış olup, mühendisliğin gereklerine göre ülkemize hizmet etmeye devam eden çok değerli meslektaşlarımızla gurur duymaktayız. Oda olarak her zaman olduğu gibi sorunlara bilimsel çözümler üretmeyi ve bunları kamu ile paylaşmaya devam etmekteyiz.

Meslektaşlar olarak oynanan oyunlara karşı birlikteliğimizi güçlendirmemiz gerekmektedir. Eskisinden daha çok odamıza sahip çıkmalıyız. Yeni arkadaşlarımızı odamıza üye olmaları konusunda teşvik etmeliyiz”