Cumhur İttifakı Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu, ulusalda katıldığı bir televizyon programında, yerel seçim sürecinde şehrin gündeminde önemli yer kaplayan "Eskişehir'de yaşam tarzı" konusu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Seyitgazi Heyetinden Başkan Ünlüce'ye Ziyaret Seyitgazi Heyetinden Başkan Ünlüce'ye Ziyaret

AK Partili Hatipoğlu;

"AK Parti gelirse, Nebi Hatipoğlu gelirse hayat tarzına karışacak. Tiyatroyu kapatacak, senfoni orkestrasını kaldıracak, içkiyi yasaklayacak gibi bir algı ile karşılaştım.

Ben seçim sürecinde sürekli pazarları dolaştım. Bir gün bir pazar alanında CHP'li bir çift yanıma geldi. 'Bizim partide siz seçilirseniz senfoni orkestrasını kaldıracağınız konuşuluyor sürekli. Bu doğru mu?' dediler. Ben de böyle bir şeyin olmadığını ifade ettim.

Ben de tiyatroya, senfoniye gidiyorum. Benim de kendime göre bir hayat tarzım var. Ailem, çocuklarım ve yeğenlerim var. Onları da götürüyorum. Böyle bir şey söz konusu olabilir mi? Hatta biz lansmanda bu alanlara yönelik projeler anlattık. Bu alanlara iyileştirmeler yapacağız. Senfoni ve tiyatroyu geliştireceğiz.

Hatipoğlu; "Bizim Partide Kraldan Çok Kralcı Var"

Hatipoğlu açıklamalarının devamında;

"Ben bu şehirde doğdum, büyüdüm. Esnaf ve sanayici olduğum için beni herkes tanıyor. Benim kendime göre bir yaşam tarzım var. Bunu da herkes biliyor. Beni şehirde tanıyorlar ama AK Parti'ye karşı yaşam tarzı ile ilgili bir algı oluşmuş. Fakat bu algı hatalı. Partim beni ben olarak kabul etti ve yaşam tarzımı bilerek aday gösterdi. Sonuçta da ben Eskişehir İl Müftüsü olmaya day değilim. Belediye Başkanı olacağım.

Bizim partide kraldan çok kralcı var. CHP'de de yaşam tarzı konusu üzerine kurulu, insanları korkutmaya yönelik bir yalan var.

AK Parti İstanbul'u kaç sene yönetti. İstanbul'da birçok gece kulübü var. Bunlar kapatıldı mı? İstanbul değişti mi?" dedi.