Odunpazarı Belediyesi tarafından düzenlenen ilk kutlama etkinliği “Cumhuriyet’in Kadınları Ata’nın İzinde” sloganıyla Mehmet Terzi Spor Salonu’nda gerçekleşti. Spor İşleri Müdürlüğü’nün Büyükdere, Erdal İnönü, Yılmaz Büyükerşen, Selami Vardar, Emek ve Gökmeydan Halk Merkezleri kursiyerleri bir araya gelerek, spor yaptı. Kutlama etkinliğine Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un yanı sıra yaklaşık 200 kadın katıldı. Önce step aerobik ile ısınan kadınlar ardından Zumba yaptı. Etkinlik, hep birlikte söylenen marşlarla sona erdi.

Etkinlikte konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, herkesin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Cumhuriyet’in 100. Yılını kutlamaya 1 sene kaldığını hatırlatan Başkan Kurt, “99 yıl önceki bir tarihten bahsediyoruz. Spor İşleri Müdürlüğümüzün bu etkinliği ile Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına başlıyoruz. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Cumhuriyet, kadın erkek eşitliği demek. Bilim demek. Kültür demek. Sanat demek. Kim ne derse desin, Cumhuriyet bizim geçmişle bağlarımızı daha da güçlendiren bir idare demek. Geçmişte mezar taşlarımızı okuyamadık diyenler, Cumhuriyet ilan edildiğinde Türkiye’de okuma yazma oranının yüzde 5’lerde olduğunu unutanlar. Cumhuriyet Türkiye’de okuma yazma oranını yüzde 95’e çıkardı. Bizler Cumhuriyeti ikinci yüz yılına taşıyacağız. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında da demokrasiyi tüm kurum ve kurallarıyla işleteceğiz. Onun için de sizin bu çabanız takdire şayandır” dedi.    

MİNİKLERDEN KREŞLERDE COŞKULU KUTLAMA

Odunpazarı Belediyesi’nin bir diğer kutlama etkinliği ise kreşlerde gerçekleştirildi. Odunpazarı Belediyesine bağlı tüm kreşlerde ayrı ayrı kutlama programları düzenlendi.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için günler öncesinden hazırlık yapmaya başlayan minikler, renk renk kâğıtlardan süsler hazırladı. Minikler sınıfları Türk Bayrakları, Atatürk resimleri ve hazırladıkları rengarenk süslerle donattı. Atatürk ve Cumhuriyet temalı resimler de yapan minikler, şiir ve marşlarla bayrama hazırlandı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için özel bir gösteri hazırlayan minikler, bayraklarla şiirler ve marşlar okuyarak Cumhuriyet Bayramı’nı büyük bir coşku ile kutladı.

KOCA ÇINARLAR CUMHURİYET BAYRAMINI KUTLADI

Bir diğer kutlama programı da Odunpazarı Belediyesi’nin Koca Çınar Yaşam Merkezlerinde düzenlendi. İlk kutlama, Gültepe Mahallesi Üniversite Evleri Kadir Akkaş Halk Merkezi içinde bulunan Koca Çınar Yaşam Merkezi 2’de yapıldı. Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet’in ilanının 99’uncu yılı nedeniyle yazdıkları şiirleri ve metinleri okuyan Koca Çınarlar, söyledikleri türkü ve marşlar ile Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

İkinci kutlama ise Emek Mahallesi Zümrüt Park içinde yer alan Koca Çınar Yaşam Merkezi 1’de yapıldı. Cumhuriyet’in önemine dair metinler okuyan, videolar izleyen Koca Çınarlar, Cumhuriyet için yazdıkları şiirleri okudu. Buradaki etkinlik İzmir Marşı’nın okunması ile sona erdi.