Oğuz Beki yaptığı açıklamada;

"Değerli Basın Mensupları ve Kamuoyu,

Bugün burada, sağlık kabinlerinin kapatılmasına yönelik 2023/7 nolu genelgeye karşı mücadelede sağlık kabini çalışanlarının yanında olduğumuzu ifade etmek için bir araya geldik. Hükümetin sağlık ve ekonomi politikalarının etkisiyle hastaneye gidemeyen vatandaşlara hizmet veren sağlık kabinlerinin zamansız kapatılmasını öngören bu genelge, sadece çalışma şartlarını zorlaştırmakla kalmıyor, aynı zamanda sağlık hizmetlerine erişimde engeller oluşturuyor.

Sağlık kabini çalışanlarının mesleklerinden soğutulmalarına, hatta meslek gruplarının yok edilmesine neden olabilecek bu genelge, denetlenememesi gerekçesiyle kapatılma tehdidiyle karşı karşıya bırakılan sağlık kabinlerinin varlığını tehlikeye atıyor. Bu durum sadece sağlık çalışanlarını değil, aynı zamanda hastaları da olumsuz etkiliyor, çünkü sağlık kabinleri hastalar için vazgeçilmez birer destek noktası haline gelmiştir.

İlçe Sağlık Müdürlükleri'nin bu süreçte sergilediği tavrı da kınıyoruz. Sağlık kabini çalışanlarının haklarını savunmak ve bu hizmetin devamını sağlamak için daha yapıcı bir yaklaşım sergilemelerini bekliyoruz.

Dava sürecinin sonuna kadar sabredecek ve sonuçta bu genelgenin iptal edilmesi için gereken adımları atmaya devam edeceğiz. Sağlık kabini çalışanlarının haklarını savunmaya devam edeceğiz ve sağlık hizmetlerine erişimde herkesin eşit şartlara sahip olmasını sağlamak için mücadelemizi sürdüreceğiz.

Albayrak: "Eskişehirliler Bir Millet Bahçesi Daha İstiyor" Albayrak: "Eskişehirliler Bir Millet Bahçesi Daha İstiyor"

Sağlık kabini çalışanlarının yanında olduğumuzu bir kez daha vurgulayarak, kamuoyunun desteğini ve duyarlılığını bekliyoruz." ifadelerine yer verdi.