Dernek Başkanı Neziha Bilen tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

26 Aralık 1984’de Kırcaali iline bağlı Mogilyane köyünde, isim değiştirme uygulamasını protesto etmek için toplanan Türklerin arasında, annesinin kucağında minik Türkan Feyzullah da vardı. 

Bulgar kolluk kuvvetlerinin kalabalığın üzerine rastgele açtığı ateş sonucunda henüz 18 aylıkken şehit düşerek, Türkan Bebek Bulgaristan Türklerinin direnişinin sembolü haline gelmiştir. Bugün, derin keder ve üzüntüyle yüreklerimiz bir kez daha Türkan Bebek için atıyor.  Oysa O, ne Türklüğü biliyordu, ne vatanseverliği, ne de ihaneti. Kendisi kadar küçücüktü dünyası. Doğdu köyün havası, suyu, bağrı yanık annesinin gözyaşları gibi temizdi.                                                                                                                                    Türkan Feyzullah, Türk kalabilme ve özgürce yaşayabilme mücadelesini veren insanların simgesi, yıldızı olmuştur. Her zaman kalbimizde yaşayacaktır.                 

Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız.

Ölümün 38.yıldönümünde şehit Türkan Bebeği ve asimilasyona karşı verilen mücadelede yitirdiğimiz tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz. Ruhları şad olsun.”