Odunpazarı Belediyesi tarafından 2022 yılının Temmuz ayında açılışı yapılan Odunpazarı Şehrin Ateşi Seramik Galerisi, Eskişehir Sanat Derneği tarafından 20’incisi düzenlenen Eskişehir Sanat Ödüllerinde 2022 Eskişehir Müze Ödülünü aldı. Odunpazarı Belediye BaşkanıKazım Kurt’u ziyaret eden Eskişehir Sanat Derneği Başkanı Şahabettin Tosuner, ödülü Başkan Kurt’a takdim etti.


Eskişehir Sanat Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen Eskişehir Sanat Ödüllerinin bu yıl 20’incisini düzenlediklerini kaydeden Tosuner, ödül kurulunun Odunpazarı Şehrin Ateşi Seramik Galerisine 2022 Eskişehir Müze Ödülü verilmesine karar verdiğini açıkladı. Başkan
Kurt’a sanat ve sanatçıya verdiği destek için teşekkür eden Tosuner, sanat çalışmalarında başarılar diledi. 2022 Eskişehir Müze Ödülünü Şehabettin Tosuner‘in elinden alan Başkan Kurt, emeği geçen herkese teşekkür etti. Ödülü mesai arkadaşları adına aldığını belirten Başkan Kurt, Odunpazarı Şehrin Ateşi Seramik Galerisi’ni bu ödüle layık gören ödül kuruluna teşekkürlerini sundu. Başkan Kurt konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Odunpazarı Şehrin Ateşi Seramik Galerisinin sanat danışmanlığını yapan Prof. Dr. Ayşegül Türedi Özen’e ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Odunpazarı Şehrin Ateşi Seramik Galerisi, Odunpazarı Bölgesinde aktif olarak çalışan dokuzuncu müzemiz. Eskişehir’de sanatı ve sanatçıyı desteklemeye devam edeceğiz. Odunpazarı’nda neredeyse adım başı bir müze olacak noktaya geleceğiz. Esas olan sanatçıların özgürlüğüdür, haklarıdır ve onların istihdamıdır. 2023’de daha iyi işler yapacağız.” dedi.