Olay şu, Atatürk Bulvarı'nda hizmete başlayan bir işletmeye Turizm İşletmesi Belgesi yani (Alkol Ruhsatı) veriliyor.

Söz konusu mekân bölgede bulunan Mahmut Sami Ramazanoğlu Camii’nin tam karşısında ve camiye 45 metre uzaklıkta yer alıyor. 

Karar Ak Parti iktidarının Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilmiş, kararın değişmesini ve iptal edilmesini isteyenler de yine Ak Partililer. 

Ancak Ak Partililerin bu ruhsatın iptalini istedikleri kurum CHP’li Odunpazarı Belediyesi! 

… 

Normalde tam tersi olur ve büyük tepkiler gösterilirdi. Şayet bu işletmeye ait ruhsatı CHP’li Odunpazarı Belediyesi vermiş olsaydı neler yaşanacağını az çok tahmin edebiliyoruz. 

Bugün ruhsatın iptal edilmesini nazik ve yumuşak cümlelerle dile getiren Memur Sen İl Temsilcisi İbrahim Akar tüm kardeş dernekleri toplar mekânın önünde eylem yapar ve o eylemde Kazım Kurt’a söylenmedik şey bırakılmazdı. 

Ancak karara imza atan Ak Parti iktidarının bakanlığı olunca Akar tepkisini gayet yumuşak şekilde gösteriyor ve diyor ki “Rahmetli Alev Alatlı "her yasal olan hak helal değildir" demişti. Mahmut Sami Ramazanoğlu Camii’nin 50 mt karşısına Turizm Bakanlığı ruhsatıyla içkili mekan açmak yasal ama helal değildir! Bu ruhsatı verenler bu durumun farkında mıdır bilmiyorum ama ruhsatın verilmesinde dahili ve imzası olan herkes bu kararı yeniden gözden geçirmeli ve ruhsat iptal edilmelidir” 

Hadi Akar yumuşak da olsa ses çıkartmış, itiraz etmiş. Peki, diğerleri? 
CHP bu ruhsatı verse sokağa dökülecek, sosyal medyada fırtınalar estirecek olan nice isim şu an suspus olmuş, lal kesilmiş durumda. 

CHP dine saygı duymuyor, ibadet edenlere terbiyesizlik yapıyor, CHP’liler bunu özellikle yapıyor diye nutuklar atacak olan nice kişinin bu sessizliğini siyasetin samimiyetsiz ve körleşmiş zihniyetine bağlamak yanlış olmaz herhalde… 

Tepki gösteren isimler arasında bir başka tanıdık var. Eskişehir Birlik Vakfı ve Ak Parti’den yakından tanıdığımız Murat Canözer’in yaklaşımı da durumun vehametini gözler önüne seriyor. 
Canözer diyor ki “Başkanım ortada @TCKulturTurizm bakanlığının verdiği içkili mekân ruhsatı var. Hem de caminin hemen dibinde. Ak partili arkadaşların da ne yazık ki eli kolu bağlı görünüyor. Umudumuz seçim öncesi cami açılışı yapan CHP’nin bu ruhsatı iptal ettirmesi. İroni falan da yapmıyorum” 

Sizce de ilginç, trajikomik bir mevzu değil mi? 

Ak Parti alkol ruhsatı veriyor ve Ak Partililer bu ruhsatın iptali için CHP’den destek istiyor… 

Kırk yıl düşünsem aklımıza gelmezdi!