Tümel yönden açıklamasa da kamudaki şaklaban istihdamı, kalın bir nedeni gözler önüne seriyor.

Şımarık, vurdumduymaz, beceriksiz, bilgisiz, niteliği mesleğini karşılamayan, arızalı kişilik özelliklerine sahip kadrolar her organizasyon için insan kaynağının kritik konumunu kanıtlıyor. 

Makalesiz hocalar, ana dilinde baltalayan personeller, manzaralı jakuzisinden halkına perde indiren siyasal-yöneticiler…

Daha kirli ifadeler sarf etmek, açık örnekler vermek mümkün elbet. Ancak bu kadarla yetineyim.

Parti bünyesinde faaliyet yürüten üyelerin hataları ile kamu kaynaklarını kullanarak beylik kuranları kesinlikle aynı kefeye koyamayız. 

Devleti kontrol çeperine katma arzusu, bürokratik pozisyonları antipatik karakterlerle doldurarak kendini tatmin etti. 

Pik noktasına ulaşan bu durum, diz boyu sefalete gömülen vatandaşların dikkatinden kaçmadı, Ak Parti’ye karşı caydırıcı etkiler yarattı. 

Mahalledeki AKP-Sevinç Doğan, Recep Tayyip Erdoğan: Bir Dönüşüm Öyküsü-Ruşen Çakır, Cereyanlar-Tanıl Bora eserlerini okuyanlar, panoramik açıdan Ak Parti’nin sosyolojik arka planının nasıl örüldüğünü derhal keşfetmiştir. 

Hor görülen ev hanımlarına, kamuda şans verilmeyen muhafazakâr-mütedeyyin insanlara bire bir dokunarak bugünlere gelen Ak Parti, çakarlı şovmenlerin köz kokulu odalarına sıkıştı. 

Kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında KPSS kontenjanını daraltan ve istihdamın önünü kapayan açıklamaları bir de vicdanınızla değerlendirin.

Lise, ön lisans ve lisans mezunları B grubu memuriyet için çift haneli yıllarda, yani iki senede bir sınava hazırlanıyor.

2022 senesinde mezun olduğunuzu ya da sınava hazırlanmaya başlandığınızı hayal edin. 6 ay kala yeterli kontenjanın açılmayacağı size bildiriliyor ve 1.5 yıllık maddi, manevi tüm emeğiniz hüsrana uğratılıyor. 

Mola dakikalarınızı geçirmek üzere sosyal medyaya giriş yaptığınızda da lüks makam otomobilini yenileyen bürokrat haberleri sizleri karşılıyor. 

Daha durun! Ruhsal çöküşünüzü perçinleyen bir sebep daha var. Acıkınca belki buzdolabına gidiyor belki de sipariş uygulamalarına göz atıyorsunuz. Dolapta ne etler, sucuklar var ne de canınızın çektiğini sipariş verecek günlük bütçe. 

Yine ufak sosyal medya gezintisi ve yine, yalaka takımının ziyafet sofralarından görüntüler…

Şerefi haysiyetine denk yurttaşların uyku kaçıran rüyası onlardan biri olmak, mütevazı dününü soytarı gelecekle pisletmek. 

“HAK YEMEDİM, YEMEM. HAKKIMI DA YEDİRTMEM.”

Galibiyet bir günde olmaz ve başarı koşulları kümülatif birikir. 

2019’da muhalefeti toprağından kaldıran slogan 2024’e meşale yaktı.

Bunun içindir ki belediye başkanlarının performansı şaka kaldırmaz, yönetim stilleri hatayı affetmez. 

2029’un garantilendiği ancak ülke çapında 2028’i diken üstünde tutan nicel veriler, insan kaynakları sistemindeki bozuklukları CHP’nin vetosuyla sonuçlandırır. 

İktidara gelmeden AK Parti’nin batık düzenine benzemek, Ak Parti’nin gidişi ancak CHP’nin gelemeyişi demektir. 

Dikkatli olmakta yarar var. Dikkatli olmakta çok yarar var!