SES Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu adına Eskişehir Şubesi Eş Başkanı Umut Özge Yılmaz, Şehir Hastanesi'ndeki maaş krizine yönelik açıklamalarda bulundu. Yılmaz'ın basına ilettiği yazılı açıklamada;

"Olumsuz haberlerin ardı arkası kesilmiyor maalesef. Ve tüm bu olumsuz haberler nedense hep işçilerin, emekçilerin yaşam kalitelerinin düştüğünü, hangi şartlarda çalıştığını, emeğin nasıl sömürüldüğünü hatırlatan haberler. Bu haberlerden birtanesi de  Eskişehir Şehir Hastanesi’nde işletmeyi yürüten şirket üzerinden çalışan yüzlerce şirket elemanının uzunca bir süredir maaşlarını alamadığı üzerine. Biz SES olarak hastanede birlikte çalıştığımız tüm arkadaşlarımızın sorumluluğunu taşıdığımızı düşünüyor, sorunlarını paylaşıyoruz. Bunlardan herhangi birinin hayat standartlarının bozulması; yoksulluğa, açlığa mahkum edilmesini tüm sağlık emekçilerine yapılmış bir müdahale gibi kabul ediyoruz.

Eskişehir Şehir Hastanesi’nde çalışan işçilerin büyük bir bölümünün hala ocak ayı maaşını bile alamadıkları yönünde haberler alıyoruz. Hayat pahalılığının bu kadar ağırlaştığı; herkesin barınma, beslenme, ısınma gibi temel ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorlandığı bir dönemde; işçilerin kazandıklarıaylıklarını alamaması kabul edilebilir bir şey değildir.

Zaten ekonomik anlamda hiçbir çalışan hakettiği ücreti alamıyor, enflasyon altında eziliyorken; bir de onların aylıklarının ödenmemesi, geç ödenmesi, basit gözden kaçan bir durum olamaz. Buradan ilgili şirketlere ve yöneticilere sesleniyor; tüm işçilerin ücretlerinin derhal ödenmesini talep ediyoruz.

Büyükerşen'in Yargılandığı Davada Erteleme Büyükerşen'in Yargılandığı Davada Erteleme

SES olarak her zaman eğitim ve sağlığın kamusal bir hizmet olması gerektiğini savunduk, savunmaya da devam edeceğiz. Tüm şehir hastaneleri kamuya devredilmeli; tüm emekçilere güvenceli istihdam sağlanmalı ve ücretler yoksulluk sınırının üzerinde emekliliğe yansıyacak, tek kalemde ödeme olarak düzenlenmelidir. Ve ilan ediyoruz ki ücretlerini alamayan bütün işçilerle ortak mücadeleye hazırız." ifadeleri yer aldı.