Yarışmanın düzenlenmesinde Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği Gençlik Kolları başkanı Zahir Hajızada, soruların hazırlanmasında ise Sakhavat Dadashov aktif iştirak etti.

Yarışma başlamadan önce kurallar açıklandı, açılış konuşması için dernek başkanı Uzm. Ecz. Cavid Aydın sahneye davet edildi ve tüm yarışmacılara başarılar dilendi. Belirli kurallara tabi tutulan yarışmaya, 4 kişilik gruplar halinde olmakla 26 takım katıldı. Soruların zorluk derecesine göre 10-30 puan ağırlıkları olmakla kültür, edebiyat, biyoloji, coğrafya, sanat, teknoloji, kimya, politika, matematik, spor, müzik, tarih, fizik, felsefe alanlarında birbirinden ilginç sorular verildi. 40 soru oynandıktan sonra puanları birbirine yakın olan 5 takıma final sorusu verildi.

Entelektüel yarışmanın kazananı Fin. Uzm. Bakhtiyar Garayev (takım kaptanı), Hafiz Garaşlı, Abdullah Mustafalı ve Ulvi Amırjanov'nun yer aldığı " Ulduz" takımı galibiyetle tamamladı. Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği başkanı Uzm. Ecz. Cavid Aydın tarafından galip takımın üyelerine ödül olarak 30.12.2022 tarihinde düzenlenecek olan "Dünya Azerbaycanlılarının Dayanışma Günü ve Yeni Yıl Kutlaması"na davetiyeler takdim edildi. Yarışmanın sonunda ise galip takım tebrik edildikten sonra diğer katılımcılara teşekkür edilerek hatıra fotoğrafı çekildi.