21 Mayıs 1864 Çerkes Soykırımı Anıldı 21 Mayıs 1864 Çerkes Soykırımı Anıldı


EBB Başkanı Ayşe Ünlüce konuk olduğu medyascope yayınında çevreyolu ve ulaşıma dair şunları dile getirdi;

Eskişehir’de çevreyolu olmadığını artık herkes biliyor. Hatta bizim ulaşım daire başkanlığının şöyle bir iddiası var, Türkiye’de çevreyolu olmayan tek şehir Eskişehir. Bizim şu an çevreyolu dediğimiz şehrin içinden geçiyor ve mutlaka onun şehrin dışına taşınması lazım. 

Bu konuda iktidar milletvekillerimiz var. Bu sorunu Ankara’da yüksek sesle dile getirmeleri lazım. Bunu defalarca dile getirdik ama ne yazık ki bugüne kadar çözülmedi. 

Bu sorunu çözmek için biz kuzeyden ve güneyden dolanan kuşak yolları yapmak istiyoruz, Onunla ilgili çalışmalara da başlıyoruz. Tabi bunlar çok ciddi bütçe isteyen işler. Belediye bütçesinden yararlanacağız. 

Ben şuna üzülüyorum bunlar Karayolları ve Ulaştırma Bakanlığının büyük bütçelerle yaptığı işler çevreyolları. Bunu yapmamaları ve belediyelerin küçük bütçelerle bunu yapmaya zorlanmaları da gerçekten kabul edilemez bir durum. Ama şehri de bu kaderle baş başa bırakamayız. Biz de elimizden geldiği kadar bütçemiz yettiği kadar bu sorunu çözmeye çalışacağız. 

Başka çözümlerimiz yok mu? Örneğin bisiklet kullanımını yaygınlaştırmamız lazım. Örneğin sinyalizasyon sistemini, akıllı kavşak yöntemlerini bu dönemde daha etkili kullanacağız. Yine toplu taşımayı özendirmemiz lazım. Toplu taşımayı ne kadar konforlu hale getirirseniz bireysel araç kullanımını o kadar azaltırsınız. Bununla ilgili yeni tramvay alımlarımız, elektrikli otobüs alımlarımız hızla devam edecek. Yine raylı sistemlerle ilgili yeni hatlar açacağız.”