Mehmet Rallas, açıklamasında şunları söyledi;

"Bartın’ın Amasra ilçesinde yer alan maden ocağında grizu patlaması nedeniyle gerçekleşen kazanın derin üzüntüsü içindeyim. 

Cuma günü saat 18:15 sıralarında meydana gelen kazayı haber alır almaz, bölgedeki meslektaşlarımla ve yetkililerle görüştüm. Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun tecrübeli ve teknik donanımı yüksek kadrosuyla iş güvenliğini her daim ön planda tuttuğunu biliyoruz. Patlamanın neden gerçekleştiği konusunda, tahkikatlar devam etmektedir. Hem konvansiyonel hem de sosyal medyada, konu hakkında ehil olmayan kişiler tarafından yapılan yanlış açıklamalar, maalesef acımız tazeyken daha da derinleştiriyor. Bu yüzden, kazanın neden gerçekleştiği konusunda detaylı bir inceleme yapıldıktan sonra değerlendirmek daha doğru olacaktır. 
Yeraltı ocak işletmelerinde, Türkiye Taşkömürü Kurumunun (TTK), kamu işletmesi olmasının da etkisiyle özellikle iş güvenliği konusunda çok hassas olmasına rağmen yaşanan kazanın nedenlerinin detaylıca araştırılması gerekmektedir. Yapılacak olan araştırmanın sonuçları ışığında da daha güvenli madencilik için atılması gereken adımların atılacağına inanıyoruz. 

Hayatını kaybeden tüm madencilerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabırlar dilerim. Acımız çok büyük ve çok üzgünüz. Tüm kalbimle bu acının bir daha yaşanmamasını temenni ederim."