Bu açılışa Cumhuriyet Halk Partisi'nin Eskişehir'deki üst düzey kurmayları katıldı. CHP'li Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un seçim çalışmaları için açılan Gökmeydan Seçim İletişim Ofisi açılışına halkın hatırı sayılır bir katılımı vardı. Soğuk havaya rağmen partililer adaylarım yalnız bırakmadı.

Gökmeydan'daki açılışta; CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü,CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP İl Başkanı Talat Yalaz, CHP İlçe Başkanı Rahmi Çınar ve CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce Hazır bulundu.

Açılış töreninde Talat Yalaz, Kazım Kurt, Ahmet Ataç ve Ayşe Ünlüce söz alırken EBB Başkan Adayı Ünlüce'nin konuşmalarında bir detay dikkatleri üzerine çekti.

Ayşe Ünlüce;

"Kazım Başkan ne dedi? 'İktidar halkı unuttu.' dedi. İktidar esnafı unuttu, pazarcıyı unuttu, çiftçiyi unuttu, gençleri unuttu, çocukları unuttu, kadınları unuttu, emekliyi unuttu. Biz bu ülkenin öksüz evşlatları gibiyiz. Biz bu yoksullukla mücadelede bugün en çok zorlanan grup maalesef emekliler. Emekliler açlık sınırının altında maaşlar ile hayata tutunmaya çalışıyor. Biz önümüzdeki dönemde en düşük emekli maaşı alan grubu sosyal yardım alanlar listemize ekleyeceğiz. Çünkü emekliler bu yardıma muhtaç hale geldi. Emeklilere sosyal kart, yardım kolisi ve yakacak yardımı yapacağız.

Yine yoksullukla mücadele kapsamında ekiplerimizin yaptığı incelemeler ile mahalleden çıkan sonuçta; Tam gün okula giden çocuklarımızın öğle saatlerini çoğunlukla aç geçirdiği karşımıza çıktı. Büyük kısım öğrenci bu durumda. Öğle arası için aileleri bir şeyler getirebilirse ya da çantalarına koyarsa yiyebiliyorlar. Yoksa hayat çok pahalı, öğrenciler yemek alamıyor. Bize versinler bu işleri biz yapalım. Bakın bizi okullara sokmuyorlar. Sandviç dağıtmak istiyoruz, süt dağıtmak istiyoruz izin vermiyorlar.

Biz iktidarın yapmadığı, yapamadıklarını yapalım diyoruz ona da izin vermiyorlar." dedi.

Kazım Kurt: "Diyanet Hesabı Belli Olmayan Bir Paranın Üzerinde Oturuyor"

Kurt Chp

Açılışta dikkat çeken bir konuşmaya da Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt imza attı. Yaklaşan Ramazan ayında verilen fitre yardımları ile ilgili konuşan Kurt;

AK Partili Vekillerden Ankara Çıkarması AK Partili Vekillerden Ankara Çıkarması

"Diyanet SMS ile fitre toplamaya çalışıyor. Bu nasıl bir durumdur? İnsanları mesaj ile fitre vermeye davet etmek acizliktir. Diyanet hesabı belli olmayan devasa bir paranın üzerinde oturuyor, sonra da vatandaştan SMS ile 130 lira fitre istiyor. Ben olsam Diyanete beş kuruş vermem siz de vermeyin. Gidin fitrenizi LÖSEV'e verin.

Biz hepimize eşit hizmet edecek Diyanet istiyoruz. Ramazan'da bütün inançlara mezheplere aynı seviyede bir Diyanet istiyoruz. Diyanet İşleri Başkanı siyaset yapamaz. Yapacaksa insin oradan gelsin sahada karşımıza. Kimse din sömürüsü yaparak cenneti garantileyemez." diyerek Diyanet'i sert eleştirdi.