Kısa adı AYMEP olan, Üniversiteler Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezleri Platformu 4. Değerlendirme Toplantısı, Boğaziçi Üniversitesi ev sahipliğinde yapıldı. 22-23 Eylül tarihleri arasında Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nde düzenlenen toplantıda Eskişehir Teknik Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Muammer Tün tarafından temsil edildi.

İki gün süren değerlendirme toplantısının ilk günü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Başkanlığında, AFAD Başkanı Vali Yunus Sezer ve diğer paydaşların katılımıyla gerçekleştirildi. Üniversiteler Afet ve Acil Durum Merkezleri Platformu 4. Değerlendirme Toplantısı’nda iki gün boyunca AYMEP alt araştırma komisyonlarının sunumları ve genel değerlendirmeler eşliğinde afet yönetimi sürecini tüm yönleriyle ele alındı.

Bakan Soylu: "Eskişehir, Afet ve Dirençlilik Kongresi’ne ev sahipliği yapacak"

Toplantıda konuşan İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, afete dirençli bir Türkiye için ülkemizin tüm birikim ve kapasitesini her fırsatta bir araya getirdiklerini belirterek, platformun önemine vurgu yaptı. Toplantının 27 üniversitenin afet yönetimi ve acil durumlarla ilgili bölümlerinden 34 bilim insanının katılımıyla gerçekleştirildiğini hatırlatan Soylu, her bir temsilcinin yaptığı değerlendirmelerin, etki odaklı stratejiler geliştirme, akademik platformun çıktı ve ilişkili eylemlerin planlanmasına imkân sağladığına vurgu yaptı. Bakan Soylu, Afet ve Dirençlilik Kongresi'nin 19-21 Ekim 2023 tarihlerinde Eskişehir’de düzenleneceğini belirtti.

Muammer Tün: "Özel gereksinimli bireylerin afet risklerinin azaltılması için çalışma grubu oluşturulmalı"

ESTÜ adına toplantıya katılan Dr. Öğr. Üyesi Muammer Tün ise İçişleri Bakanlığı AFAD ve ESTÜ iş birliğiyle düzenlenecek olan Afet ve Dirençlilik Kongresi idRc2022 hakkında bilgilendirmede bulundu. “Yükseköğretimde Afet Yönetimi Stratejileri Geliştirme Komisyonu” oluşturulmasının gündeme getirildiği toplantıda, sürecin Eğitim, Ar-Ge, Topluma Hizmet ve Yönetim/Yönetişim bileşenleriyle birlikte ele alınması gerektiğini ifade eden Tün, üniversitelerin afet ve acil durum yönetimi sürecinde hangi hazırlık seviyesinde olduklarını gösteren bir çerçevenin ortaya konulması gerektiğine vurgu yaptı.