Odunpazarı Kent Konseyi 10. Bilgilendirme Genel Kurulu ve Kadın Meclisi 4.Seçimli Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salon’da yapılan genel kurullara Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, demokratik kitle örgütlerinin başkanları, yöneticileri ve Odunpazarı’nda yaşayan vatandaşlar katıldı. Yönetmelik gereği Divan Kurulu başkanlığını Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru’nun yaptığı bilgilendirme genel kurulunda divan üyeliklerine Prof. Dr. Aytül Ayşe Cengiz ve Ece Güray seçildi.

SORUNLARIMIZA ÇÖZÜM BEKLİYORUZ!

Genel kurulun açılış konuşmasını yapan Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, Odunpazarı Kent Konseyi olarak kentin gelişimine, değişimine katkıda bulunmak için birçok faaliyet gerçekleştirdiklerini anlattı. Düzenledikleri panellerle önemli konulara değindiklerini belirten Kumru, “Buradan kentin en önemli sorunlarına tekrar değinmek ve yetkililere seslenmek isterim. Eskişehir’in çevre yolu sorunu, Seyitgazi yolu, Alpu yol, öğrencilerin barınma sorunu, havaalanımızın aktif olmaması, eğlence yerlerinde yaşanan adli olaylar takip edilmeli ve çözüme kavuşturulmalı. Bu sorunlara artık çözüm bekliyoruz, tüm yetkililere buradan seslenmiş olalım” dedi.

BAŞKAN KURT VATANDAŞLARIN SORULARINI YANITLADI

Genel kurulda konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı Kent Konseyi’nin her siyasi görüşten vatandaşın fikirlerini özgürce tartışabileceği bir ortam olduğunu vurguladı. AKP iktidarının 20 yılda demokrasiyi geriye götürdüğünü söyleyen

Başkan Kurt, AKP’nin 3Y’yi ortadan kaldıracağız parolasıyla iktidara geldiğini hatırlattı. Başkan Kurt, “İktidara geldikten sonra yasakların arttığı, yolsuzlukların ve yoksulların çoğaldığı bir ülke yarattılar. Bunları vatandaşa daha iyi anlatabilmek için bünyesinde her görüşten vatandaşı bulunduran kent konseyi mahalle meclisleri çok önemli” dedi. Genel kurulun dilek ve öneriler kısmında ise tekrar sahneye çıkan Başkan Kurt, vatandaşların Odunpazarı Belediyesi ile ilgili sorularına tek tek yanıt verdi. Odunpazarı’nda gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Kurt, vatandaşların istek ve taleplerini dinlediyerek, notlar aldı.

KADIN MECLİS YENİ YÜRÜTME KURULUNU SEÇTİ

10. Bilgilendirme Genel Kurulu’nun ardından Odunpazarı Kent Konseyi Kadın Meclisi Genel Kurulu gerçekleştirildi. Divan başkanlığını Av. Duygu Akyol yaptığı genel kurulda, Kadın Meclisinin 22 kişilik yeni dönem yürütme kurulu seçildi.