Yapılan açıklamada, belediye hizmet alanlarını gösteren harita ile veriler toplanacağı, bu verilerle birlikte başta toplumsal cinsiyete duyarlı, herkesin farklı ihtiyaç ve beklentilerine, önceliklerine göre yeni hizmetler geliştirme amacı taşındığı belirtildi.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi;

“Kadınlar için Eskişehir'i daha eşit ve daha güvenli hale getirmemize yardımcı olacak Mor Haritam, toplumun her kesiminin farklı ihtiyaçları ve önceliklerine uygun olarak tasarlanmış politikalar üretebilmemiz ve hizmetlerimizi bu yönde geliştirebilmemiz için tasarlandı.

Kadın merkezlerimiz, sosyal yardımlar, gündüz bakımevlerimiz gibi hizmetlerimizi gösteren Mor Haritam, aynı zamanda belediyeye doğrudan geri bildirim verilmesine imkan tanıyor. Mor Haritam uygulamasından elde ettiğimiz verileri kullanarak toplumsal cinsiyete duyarlı yani toplumdaki herkesin farklı ihtiyaç ve beklentilerine, önceliklerine göre yeni hizmetler geliştirmeyi planlıyoruz.

Haritada kadın muhtarlar ve kadın meclis üyelerinin yanı sıra “Riskli Bölgeyi Bildir” sekmesi de yer alırken, sizler bu sekme üzerinden yaşadığınız bölgede güvenli hissetmediğiniz yerleri ve sorunları da bizlere direkt olarak bildirebileceksiniz.”