Atatürk Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen genel kurulda iki aday yarışıyor. Mevcut İl Başkanı Emine Edizgil Mavi listeyle rakibi Hüseyin Arabacı'nın ise listesi Beyaz renkli liste ile yarışa girdiği kongrenin divan başkanlığını Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Şenol Sunat üstlendi.

CHP’Lİ VEKİLLER DE GELDİ

Millet ittifakının ortaklarından olan CHP’de genel kurula ilgi gösterdi Milletvekilleri Utku Çakırözer ile Jale Nur Süllü yaptıkları konuşmalarda yapılacak olan seçimlerin ülke için önemine dikkat çekti.

 “HİÇ BİR YERE ADAY DEĞİLİM”

Kongrede yaptığı konuşmada partinin son durumuna dair bilgi veren ve hedefin iktidar olduğunu kaydeden Edizgil, kendisi hakkında söylenen seçim sonrası görevi bırakıp başka bir makam için aday olacağı söylentilerine de yanıt verdi; Edizgil; “Seçimlerden sonra görevden ayrılıp başka bir yere talip olacağım konusunda delegelerimize söz ve söylemler sarfedilmektedir. Bu durum son derece asılsız ve çirkin bir yaklaşımdır. Sayın genel başkanım şahsımı Eskişehir il başkanı olarak görevlendirmiş, ben de dava ve yol arkadaşlarımla birlikte bu göreve layık olabilmek partimizin şehrimizde tanınırlığını artırmak ve oy sayımızı yükseltmek için mücadele veriyoruz. Kongremizde tekrar seçildikten sonra görev sürem boyunca da bu doğrultuda sayın genel başkanımın emrinde çalışmalarımıza devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

HEDEF 3 VEKİL

Başkan adaylarından Hüseyin Arabacı ise göreve geldikten sonra yapacağı çalışmalara dair bilgi verdi. Partinin il başkanlığı görevinde daha derli toplu biçimde yol alacağını anlatan Arabacı, birlik ve beraberliğin ardından seçimlerdeki hedefin 3 vekil olacağını söyledi. Arabacı yerel seçimlerden de 3 belediye başkanı çıkaracaklarını öne sürdü.

Yapılan konuşmaların ardından oy verme işlemine geçildi. Saat 17.00’de sona erecek olan oy verme işlemi sonrasında 600 delegenin oyları ile partinin yeni il yönetimi belirlenmiş olacak.