Eskişehirspor ligin 18. Haftasında sahasında Belediye Derincespor’u konuk etti.

Ev sahibi siyah kırmızılı ekip sahaya kalede Efehan Kaptan, Hasan Ulaş Uygur, Arda Okumuş, Onur Arı, Tolga Yakut, Eray Ertorun, Berkay Tanır, Eren Altıntaş, Yunus Emre Alagöz, Bartu Göçmen ve Cihangir Çağlıyan kadrosuyla çıktı.

Konuk ekip ise sahada Berkay Çakır, Fatih Yıldırım, Bertuğ Başdemir, Mehmet Tosun, Uğurcan İkikardeş, Abdülkerim Canlı, Furkan Gedik, İler Cihan, Tayfun Kırca, Uğurcan Bekçi ve Volkan Mert Korkmaz ilk on biri ile yer aldı.

İLK YARIDA TEK GOL

Maçın ilk yarısına Eskişehirspor daha atak bir oyunla başladı. Konuk ekip kontrataklarla gol denemesi yaparken 16. Dakikada başarılı oldu. Bu dakikada bir korner atışı kazanan rakip ekip, ikinci direkte topa dokunan Berkay Çakır ile öne geçti. İlk yarı bu skorla sona erdi.

BERABERLİĞİ YAKALAYAMADIK

İkinci yarıda da ilk yarıdaki oyunun benzeri yaşandı. Rakip ekip 59. Dakikada bir anlık boşluktan faydalanan Bertuğ Başdemir’in ceza sahası içindeki plase vuruşuyla farkı 2’ye çıkaran golü kaydetti. Maça yeniden ortak olmak isteyen Eskişehirspor 79. Dakikada Bartu Göçmen ile umutlandı. Ceza sahası içine doldurulan topa ikinci direkte yükselen Bartu farkı yeniden bire indiren golü kaydetti.

Sonraki dakikalar ise beraberlik golünü getirmeye yetmedi. Sahadan 2-1 mağlup ayrılan Eskişehirspor 10 Puanda ve ligin son sırasında kaldı. Eskişehirspor önümüzdeki hafta Konyaspor 1922’in konuğu olacak.

Stat: Eskişehir Atatürk
Hakemler: Nabi İzci xx, Yunus Yıldız xx, Metin Uçar xx
Eskişehirspor: Efehan Kaptan xx, Arda okumuş x, Eray Ertorun x, Bartu Göçmen x, Cihangir Çağlayan x, Hasan Uyğur x, Tolga Yakut x (Göktuğ Ünüvar x), Berkay Tanır x (Ayhan Taşlı dk. 79 x), Eren Altıntaş x (Hasan Altınoluk dk. 46 x), Yunus Emre Alagöz x (Bedirhan Akçay dk. 86 x), Onur Arı xx
Belediye Derincespor: Volkan Korkmaz x, Berkay Çakır xx, Muhammed Yıldırım x, Abdulkerim Canlı x, İlker Cihan x, Tayfun Kırca x, Bertuğ Başdemir xx (Hasan Bekil dk. 83), Mehmet Tosun x (Ümitcan Ekşi dk. 90+8 ?), Furkan Gedik xx (Tamer Aşık dk.90+1?), Uğurcan Bekçi x (Kubilay Serbest dk. 46 x), Uğurcan İkikardeş xx
Goller: Berkaç Çakır (dk. 16), Bertuğ Başdemir (dk. 59) (Belediye Derincespor), Bartu Göçmen (dk. 79) (Eskişehirspor)
Sarı Kartlar: Mehmet Tosun, Volkan Korkmaz, Tayfun Kırca (Belediye Derincespor), Onur Arı (Eskişehirspor)