Etiyopya'nın Ankara Büyükelçisi Adem Mohammed Mahmud, karşılıklı ekonomik ilişkileri değerlendirmek amacıyla Eskişehir Ticaret Odası’na konuk oldu. Etiyopya Maslahatgüzarı Mulie Tarekegn Edlie ve Müsteşar Menbere Besir Achewe’nin de yer aldığı, 29 Kasım Salı günü gerçekleşen toplantıya Meclis Başkanı Halil İbrahim Ara, ETO Başkan Yardımcısı Özgür Alp ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan ETO Başkan Yardımcısı Özgür Alp, Eskişehir’in lojistik imkanları sayesinde Türkiye’nin en ulaşılabilir şehirlerinden biri olduğunu belirterek, şehrin ekonomisinin de her geçen gün gelişmeye devam ettiğini söyledi.

Eskişehir’in ticaret ve sanayi potansiyeli yükseliyor

Türkiye’nin ikinci büyük OSB’sinin Eskişehir’de olduğunu belirten Alp, Eskişehir’in ileri teknoloji üretim kabiliyetiyle dikkat çektiğini dile getirdi. Teknolojik üretimden kaynaklanan ihracatın Türkiye ortalaması %4 civarındayken Eskişehir’de bu rakamın %15 seviyesinde olduğunu belirten Alp, Eskişehir’in bu yöndeki potansiyelini Etiyopya ile ticaretin gelişmesinde kullanılabileceğini ifade etti. Alp ayrıca Etiyopya'nın Türkiye Büyükelçisi Adem Mohammed Mahmud’u Eskişehir’e davet etmesi dolayısıyla ETO Meclis Üyesi Neşet Gürsoy’a teşekkür etti.

Kardeşlik ilişkilerimizi ekonomiye taşımak amacındayız

Toplantıda konuşan Etiyopya'nın Türkiye Büyükelçisi Adem Mohammed Mahmud ise, Türkiye ve Etiyopya arasındaki iletişimin yüz yıldan daha fazla olduğunu, kardeşlik ilişkilerinin devam ettiğini söyledi.

Kardeşlik ilişkilerini ekonomiye de taşımak amacıyla Eskişehir Ticaret Odası’nı ziyaret ettiklerini belirten Mahmud, Eskişehir’de ve Etiyopya’da gerçekleşecek ekonomi organizasyonları, fuarlar ve iş görüşmeleriyle iki ülkenin de iş insanlarını bir araya getirerek karşılıklı ticaretin artırılabileceğini kaydetti. Etiyopya’nın genç nüfusuyla potansiyeli olan bir ülke olduğunu belirten Mahmud, bu sebeple karşılıklı ticaretin gelişmesinin çok mümkün olduğunu dile getirdi.