Eskişehir Ticaret Odası küresel iş birliklerine bir zincir daha ekledi. ETO, Belçika ekonomisinin %70’ini temsil eden ve ülkenin en güçlü ekonomi kuruluşu olan Doğu Flaman Ticaret ve Sanayi Odası VOKA ile iş birliği protokolü imzaladı. Protokol töreni Vehbi Koç Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Protokol töreninde ETO Başkanı Metin Güler ve beraberindeki yönetim kurulu ve meclis divanı, VOKA Yönetim Kurulu Başkanı Geert Moerman, VOKA Gent Bölgesi Müdürü Hilde Schuddinck, VOKA Kuzey Denizi Limanı Bölgesi Müdürü Stefan Derluyn, Belçika Bölge Milletvekili Veli Yüksel ve TOBB Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elif Gürkaynak yer aldı.

ETO olarak şehrin ihracatına ve ticaretine katkı sağlamaya devam edeceğiz

Törende konuşan ETO Başkanı Metin Güler, ETO olarak Nisan ayında, Discover Eskişehir temasları kapsamında VOKA ile bir araya geldiklerini belirterek, bu görüşmeyi güçlü bir iş birliğine dönüştürmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. ETO’nun Belçika’nın en güçlü ekonomi kuruluşuyla iş birliği yapmasının önemine değinen Güler, Eskişehir’in ticaret ve sanayisine yön veren kuruluşları Belçika’daki firmalarla bir araya getirerek her iki tarafın da kazanacağı kalıcı bir iş birliğine dönüştürmeyi hedeflediklerini söyledi. VOKA ile yapılan anlaşmayla birlikte ETO olarak 24 ülkeyle iş birliğine imza atmış olduklarını belirten Güler, Eskişehir’in ihracatına ve küresel pazardaki iş birliklerine katkı sağlamaya devam edeceklerinin altını çizdi. Güler ayrıca Belçika’nın en güçlü odasıyla iş birliği yapmalarına destek olan ve öncülük eden Belçika Bölge Milletvekili Veli Yüksel’e de teşekkür etti.

Konuşmaların ardından ETO Başkanı Metin Güler ve VOKA Yönetim Kurulu Başkanı Geert Moerman tarafından işbirliği protokolünün imzaları atıldı. Ayrıca ETO heyeti VOKA heyetiyle birlikte ETO TÜYAP Fuar Merkezi’nde gerçekleşen Eskişehir 3. Tarım Fuarını ziyaret etti.