İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Gürol Yer, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu'na Edi Koop. binasının alt katındaki dükkanın usulsüzce tahsis edildiğini ve bu konudan duydukları rahatsızlığı sert şekilde dile getirdi.

Gürol Yer yaptığı açıklamada;

"Köprübaşı mevkiinde bulunan ve Eskişehir'imizin sembollerinden olan demiryolu işcilerinin öz malı, halk arasında bilinen adıyla Edi Koop. binası bugünkü konumuz…

İYİ Parti Eskişehir heyeti olarak Belediye Başkan adaylarını açıklayan ilk teşkilat biziz.  Böyle olunca seçim sürecini yürütmek, konumu ve görünürlüğü sebebiyle boş olan Edi Koop. binasının zemin alanını bedeli mukabil kiralamak istedik.

Demiryol İş Sendikası'na bağlı bulunduğu Türk İş Konfederasyonu üzerinden 12.10.2023 tarihinde, bina için Büyükşehir adayımız Melih Aydın imzasıyla yazılı kiralama teklifinde bulunulmuştur.

Teklif ve talebimize ilerleyen süreçte herhangi bir dönüş olmamış cevap verilmemiş talebimizin ucu açık bırakılmıştır.

Bizde böyle olunca başka seçeneklere yönelmek durumunda kaldık.

Seçim takvimi ve süreci işlemiş konu düşüncemizden çıkmışken…

Yakın zamanda bahse konu binanın başka bir siyasi partinin adayının görselleriyle kaplandığını gördük.

Sosyal medyada sendikanın yöneticisinin açıklaması,

İYİ Partimize bizzat gelip ileten çalışanların söylemleri, kurumdan emekli olmuş dostlarımızın talepleri ve muhataplığımız sebebiyle bazı soruları sormak istiyoruz.

Eskişehir Demiryol İş Sendikası Mensupları Tüketim Kooperatifine ait olan demiryolu işcisinin emeği, alınterinin nişanesi Edi Koop. binasına bizim yaptığımız ciddi rakamlı resmi teklif dikkate alınmadan, sendika şubesinin izin vermemesine rağmen, kimin oluru ile Nebi Bey'in afişleri o binaya asıldı.Hangi izin yada hangi cesaret ile siyasi parti giydirmesi yapıldı?

Ciddi bir miktar kiralama bedeli teklifimize rağmen İYİ Parti'ye verilmeyip mevcut durumda, bahse konu yer kiralandıysa, bedeli ne kadardır?

Öncelikle binanın hak sahibi Demiryol İş Sendikası'ndan, devamında hali hazırda kullanan muhataplarından, Eskişehir Kamuoyu ve Eskişehir Demiryolu çalışanları, emeklileri yani hak sahipleri adına cevap beklemekteyiz." dedi ve Nebi Hatipoğlu ile AK Parti'nin binayı usulsüzce giydirdiğini söyledi.