CHP İl Başkanı Talat Yalaz'dan seçim gününe yönelik bir basın açıklaması geldi. Talat Yalaz açıklamasında;

AK Partili Vekillerden Ankara Çıkarması AK Partili Vekillerden Ankara Çıkarması

"Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir İl Başkanlığı olarak, 31 Mart 2024 yerel seçimlerine yönelik hazırlıklarımızı tamamladık ve seçim sürecinin güvenli ve adil bir şekilde geçmesi için gerekli tedbirleri aldık. Bu kapsamda, 150 avukatımız 5000 e yakın görevlimiz ile birlikte seçim sürecini yakından takip edecek ve hukuki süreçlerde gerekli adımları atacağız.

Tüm sandıklarda görevli sandık görevlilerimizle birlikte, seçim günü herhangi bir olumsuzluğa karşı hazırız. Sandıkların güvenliğini sağlamak ve her seçmenin oy kullanma hakkını rahatça kullanabilmesini temin etmek için gereken önlemleri aldık. Seçim günü sandık başında görev yapacak olan görevlilerimiz, titizlikle eğitimlerini tamamlamış ve seçim kurallarına tam olarak vakıf bir şekilde görevlerini yerine hazır bulunacaklardır.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, demokratik sürecin sağlıklı işlemesi ve seçim güvenliğinin sağlanması için her türlü çabayı göstereceğimizi ve halkın iradesine saygı duyacağımızı bir kez daha vurgulamak isteriz. Seçim sürecinde adil bir ortamın oluşturulması  için çalışacağız.

Ayrıca, seçim gününde görev alacak olan tüm devlet personellerine, sandık başkanlarına ve yardımcılarına başarılar diliyor, özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Demokratik sürecin işleyişine katkı sağlayacakları için önemli bir görev üstlendiklerinin bilincindeyiz. Bu süreçte karşılaşabilecekleri her türlü zorluğun üstesinden gelmeleri ve seçim gününün sorunsuz bir şekilde geçmesi için ellerinden gelen gayreti göstermelerini temenni ediyoruz. Toplumun ortak iradesinin ifadesi olan seçim sürecinde, adalet ve dürüstlük ilkelerine bağlı kalarak görevlerini yerine getireceklerine olan inancımız tamdır. Hepsine kolaylıklar dileriz." ifadelerine yer verdi.