Celalettin Kesikbaş ismi şehirde epey popüler. Sanırım şehrin son 5 yılı göze alındığında hem kişisel hem de kurumsal olarak meziyetlerini şehir insanına fazlasıyla gösterdi. Bu sebeple Kesikbaş’ın ismini sık sık siyaset ile ve Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı ile ilişkilendirmenin son derece tabii olduğunu düşünüyorum.

Biliyorsunuz son dönemlerde Kesikbaş ve AK Parti ile ilgili tahminler revaçta.

Kendisinin AK Parti Büyükşehir Adayı olabileceği fazlaca kişi tarafından dillendiriliyor.

Büyükerşen yeniden aday olursa ona karşı muzaffer olabilecek, seçim kazanabilecek tek ismin Kesikbaş olacağı görüşü yaygın.

İlk günlerde buna itiraz eden AK Partililer dahi artık bu gerçeği hakkını teslim ediyor. Kesikbaş aday olursa yarışın partiler düzeyinden çıkıp tamamen isimler üstünden ilerleyeceği kanaatine bende katılıyorum.

Celalettin Bey’in aday olmasını istemeyen, her fırsatta bunu eleştiren ve asla kazanamayacağını iddia edenlerin Büyükerşen’in çevresinde konumlanan hatta Hocanın bürokratı olan isimler olması da bu tezi doğruluyor.

Madem Kesikbaş’ın yerel siyasette karşılığı yok. Madem Kesikbaş Büyükerşen ile yarışa girer ise kaybedecek ve madem Hocanın bürokratları buna canı gönülden inanıyorlar, o zaman neden aday olmasını isteyip yarışmak yerine Kesikbaş aday olmasın diye uğraşıyorlar?

Bunun başka bir açıklaması var mı?

Ne yazık ki konfor alanını terk etmeye üşenen, taraf olmasına rağmen gazetecilik yapan ve sıkılmadan yerel basını eleştirenlerin birbiriyle çelişen tespitleri benim gibi muzır neşriyattan kaçınan, iddiasız köşe yazanlarının bile tepkisini çekecek düzeye erişti.

Örneğin ORC’nin abesle iştigal eden Eskişehir anketine bakış açısındaki tutarsızlık bile bunun ispatı olarak tarihe not düşüldü.

Çünkü Beyefendi bu anketin tutarsız olduğunu söylüyor.

Ancak liste başında Büyükerşen olmasını doğal karşılıyor. Hadi bunu anladık.

Aynı Beyefendi madem bu anketin sonuçlarını tuhaf bulduğunu ima ediyor, neden aynı anket sonuçlarında Celalettin Kesikbaş’ın yüzde 6,5 oran olan diğer adaylar içinde kalmasını eleştiriyor. Hani favoriydi demeye getiren bir cümle kurmaktan çekinmiyor?

Hatta sadece Büyükerşen’in liste başında yer almasına doğal diye tespit getirenlerin Ahmet Ataç gibi bir ismin diğer adayların arkasında kalması üzerine bir değerlendirme yapmaları da dikkatimden kaçmadı.

Sonuç olarak son tahlilde şunu belirteyim dostlar…

Aday olur mu, olmaz mı bilemem. Bunu ilerleyen günler gösterecektir.

Ancak Büyükerşen’in ekibinde belli ki Celalettin Kesikbaş’tan çekinenler var.

Celalettin Kesikbaş’tan korkanlar, aday olmasın diye algı operasyonu çekenler var.

Yoksa bu tür salvolar yerine Kesikbaş çıksın, yarışsın ve kozlar paylaşılsın istenirdi.

Bugünlük bu kadar diyelim…

Sonra devam edeceğiz!