ETO Başkanı Metin Güler, TOBB 100 sıralamasında yer alan Eskişehir markaları Cromic Plastik ve Kalıp, Oğuz Mobilya, Genmacs Otomasyon, Köklüce Makina’nın yöneticilerine ödül verdi.

ETO Başkanı Metin Güler, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından, TEPAV ve TOBB ETÜ işbirliği ile Ankara’da düzenlenen “Türkiye 100” ödül törenine katıldı. Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketinin ödüllendirildiği ve 5 Şubat Pazartesi günü gerçekleştirilen ödül töreninde Ticaret Bakanı Ömer Bolat, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu da yer aldı.

Sıcak Hava Balıkçıları Vurdu Sıcak Hava Balıkçıları Vurdu

Bakan Bolat girişimciliğin önemini vurguladı

Törende konuşan ve ülkelerdeki doğal kaynakların zenginlik belirtisi olduğunu ancak gelişmişlik seviyesi olmadığını belirten Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye’nin en büyük zenginliğinin girişimci sayısının yüksekliği olduğunu söyledi. Japonya, Almaya, Çin gibi ülkelerde enerji hammaddelerinin olmadığını ancak bu ülkelerin bilgi teknolojileri, AR-GE gibi alanlarda yoğunlaştığını belirten Bolat, Türkiye’nin de bu alanlarda yoğunlaşmasının önemine dikkat çekti. Bakan Bolat ayrıca ödül kazanan tüm girişimleri tebrik ederek, şirketlerin başarılarının devamını diledi.

Anadolu şirketleri çok büyük bir performans gösteriyor

 

Törende konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye 100 sıralamasındaki şirketlerin yüzde 71’inin 76 farklı ülkeye ihracat yaptığını belirterek, listede 27 farklı şehirden şirketin yer aldığını söyledi. Türkiye 100 sıralamasına göre Anadolu’nun yükselişinin açıkça görüldüğünü belirten Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketinin Türkiye’deki milli gelir artışının 8 kat üzerinde bir performans gösterdiğine dikkat çekti.