AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu, 31 Mart yerel seçimleri sürecinde projelerini ve çalışmalarını anlatmak adına ulusal bir TV kanalına konuk oldu.

TV 100 ismindeki kanalda "Taksim Meydanı" programına katılan Hatipoğlu projelerinden kısa kısa bahsederken bir yandan da programdaki gazetecilerin sorularını yanıtladı. Hatipoğlu'na gelen sorular konuyu mevcut Büyükşehir Belediyesi'ne ve Eskişehir'in sorunlarına yöneltti.

Ayrıca 26 Şubat'taki programa Ayşe Ünlüce'nin önce katılacağını daha sonra ise katılmayacağını açıklamasıyla ilgili konularda da gelen soruları yanıtlayan Hatipoğlu tabiri caizse açtı ağzını yumdu gözünü.

Nebi Hatipoğlu programın ilk bölümünde CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce'nin bu programa önce katılacağını açıklamasına rağmen sonrasındaki vazgeçişine gelen sorular üzerine kısaca cevap verdi.

Daha sonra Nebi Hatipoğlu Eskişehir ile ilgili projelerini anlatırken CHP'nin Eskişehir'deki üst düzey isimlerinden Hatipoğlu'nun anlattıklarına SMS yoluyla cevap ve itiraz geldi. Özellikle, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen Nebi Hatipoğlu'nun genel olarak Büyükşehir Belediyesi ile ilgili iddialarını sert bir dille yalanladı ve programa katılarak bu iddiaları çürüteceğini Gürkan Hacır'a iletti.

Nebi Hatipoğlu'nun Büyükerşen ve CHP'nin Eskişehir'deki diğer üst düzey kurmaylarının büyük tepkisine neden olan konuşmasından satır başları ise şu şekilde sıralandı;

- "Ayşe Ünlüce kendisi programa çıkamadı, oradan il başkanına SMS attırıyor ve soru sorduruyor."

- "Odunpazarı bölgesinde TOKİ Konutları yapımının gecikmesi ve vatandaşların mağdur olması Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un suçu. Kurt TOKİ'ye dava açtı ve sürecin uzamasına neden oldu."

İsmail Candemir'den 3 Mayıs Milliyetçiler Günü Açıklaması İsmail Candemir'den 3 Mayıs Milliyetçiler Günü Açıklaması

- "Belediyeyi aile şirketine çevirmişler. Herkes birbirinin akrabası, eşi, dostu. Ayşe Ünlüce'nin öz eniştesi ESKİ'nin başında. Hep kritik yerlerde Büyükerşen'in yeğenleri, akrabaları var."

- "ESKİ'den (Eskişehir Sular İdaresi) maaş alan 17 gazeteci var. Bankamatik memurları var. Hatta bir örnek vereyim kadın bir arkadaş internet gazeteciliği yapıyor. Hem de ESKİ'de bankamatik memuru. Bu arkadaş bir örnek böyle 17 kişi var. Gazeteciler buna itiraz ederse tüm isimleri açıklarım."

- "Belediye Başkanlığı makamı bahane bulma yeri değil. Bütçeni projelerine göre oluşturacaksın. Paranı bulacaksın, hizmeti yapacaksın. Vatandaşa bahane üretme şansın yok. O projeyi yapamaz, tramvayı yer altına indiriemez, trafik sorununu çözemez diyorlar. Hepsini çözeceğim, kaynak bulmak benim işim. Tüm gerekli kaynakları bulacağım."

- "ESKİ şebeke suyu konusunda SMS'ler atmaya başladı. Eskişehir suyu tat olarak içilemez. Bunu iddia edenler gitsin çeşmeden su içsin, çay demlesin bakalım."

Bu ifadeler CHP cephesinde büyük yankı buldu ve Yılmaz Büyükerşen Hatipoğlu'nun iddialarına cevap vermek adına TV 100'e çıkmak istediğini açıkladı. Hatipoğlu ise ortaya koyduğu donelerin arkasında olduğunu ifade etti.