Zafer Partisi Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Oğuz Beki, Zafer Partisi'nin yerel seçimlerdeki misyonu ile ilgili konuştu.

Katıldığı bir yerel televizyon programında hem kendisinin hem de partisinin bu yerel seçimlerde olsun, genelde olsun ortaya koymak istediği misyonu anlatan Oğuz Beki önemli açıklamalar yaptı.

Zafer Partisi adayı Beki;

"Eskişehir'de kimse çeşmeden su içilmesin demiyor. Bir adayın verdiği bu vaadi aklı olan herkes olumlu bulur. Ben de çeşmeden su içmek isterim. Ancak esas sorunlar, sıkıntılar bunlar değil. Vatandaşlara soruyorum 'Sıgınmacılar gitsin mi kalsın mı?' diye ben daha gitmesin diyen görmedim. Bunun da yansımasını net bir şekilde 31 Mart akşamı sandıklara yansımış şekilde göreceğiz." dedi.

Oğuz Beki, program moderatörünün "İki parti arasına sıkışan bir seçim atmosferi var gibi görünüyor ve iki parti arasında kutuplaşan bir seçmen var gibi, siz bu konuda neler söylersiniz?" sorusuna ise;

"Bu aslında Eskişehir veya Türkiye özelinde bir durum değil. Dünyada bu algı yaratılmaya çalışılıyor ve dünya böyle yönetiliyor. Türkiye'de baktığınız zaman sadece kutuplaştırma üzerinden de gidilmiyor. Bir de ikincil olarak değersizleştirme stratejisi kullanılıyor.

Nedir bu? İki kutup var diyelim AKP-CHP, biz de 3. yol olarak Zafer Partisi'yiz. Ancak hemen bizim yanımıza isim vermek istemiyorum ama diğer partiler ya da adaylar da getiriliyor. Deniyor ki '3 yol yok 19-20-21 yol var.' Bu da bir değersizleştirme yolu. Bir anda sen o kalabalığın içinde de kendini ifade etmek, oradan sıyırmak zorunda kalıyorsun. Burada bir kakafoni oluşuyor. Bu nedenle bu dediğiniz tamamen sistemli bir saldırı da diyebiliriz. Türkiye'de Atatürkçülüğe, Atatürk milliyetçiliğine karşı sistematik bir saldırı var. Bunun mücadelesini vermek kolay değil.

Milletvekili Süllü: "Veteriner Hekimlerin Özlük Hakları İyileştirilmeli" Milletvekili Süllü: "Veteriner Hekimlerin Özlük Hakları İyileştirilmeli"

Ama ben her yerde söylüyorum. 19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk Samsun'a Bandırma Vapuru'ndan indiğinde onu kaç kişi karşıladı, yanında kaç kişi vardı? Bunu anlamak lazım. Bunu görmek lazım. Atatürk'ün Nutuk'ta dediği gibi "Ben ve benim gençliğimin Mustafası'ndan başka kimse yoktu!"

Şimdi siz bana diyorsunuz ki Oğuz 'Mustafa Kemal Erzurum Kongresi'nde halk bu şekilde yaşamayı hak etmiyor diyor. Biri de kalkıp ama biz festivalleri yasaklamayacağız diyor. Buna ne dersin?' O günkü halk Mustafa Kemal'i değil de festivalciyi seçseydi o gün Türkiye'nin sonu ne olurdu? İşte bugün de bugünün Türkiyesi'ne de bekleyen son o olur!" yanıtını verdi.

"