CHP İl ve İlçe Gençlik Kolları seçimleri yaklaşıyor. Bazı gazetelerde il için ilk aday belli oldu haberleri çıkmaya başladı bile. Ben ilk adayı çok önce açıklamıştım.

X hesabımdan yaptığım paylaşım ile mevcut Odunpazarı Gençlik Kolları Başkanı Oğuzhan Demir'in İl Başkanlığı'na aday olacağını belirtmiştim. Hatta kendisini desteklediğimi de söylemiştim.

Evet, gazeteci olarak böyle bir hususta taraf olmamam gerekiyor. Hele ki CHP'nin iç işlerine tarafsız bir gazeteci olarak etki etmem de doğru olmayabilir. Ancak bizim sektörde olanlar anlayacaktır, bazen çok yakınınızda olan insanlar özelinde objektifliğimiz kayboluyor. Bunun için öncelikle kamuoyundan özür diliyorum.

Gelelim esas meseleye;

Oğuzhan Demir benim öz kardeşim gibi. Bunu bilmeyenler varsa buradan da ilan etmiş olayım. Yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmez. Kendisini çok severim. Düzgün adamdır. Bu sebeple de CHP İl Gençlik Kolları yarışında benim Oğuzhan Demir'in kazanmasını istemem en doğal hakkım diye düşünüyorum.

Bunu bir gazeteci olarak istemiyorum. Çünkü dediğim gibi Cumhuriyet Halk Partisi'nin iç işleri bunlar...

Ama kardeşimin herhangi bir yarışta elbet kazanmasını isterim.

Olaya bir de gazeteci gözünden bakarsam, şu an aday olması kesin gibi görünen tek isim Oğuzhan Demir. Bir isim daha güçlü şekilde kulislerde zikrediliyor ama kendisi ben adayım demeden kim olduğunu yazmam.

Elimizde şu an kardeşim Oğuzhan var ve bu partiye Odunpazarı cephesinde yıllarca emek verdi. Uzun zamandır partisi için çalışıyor. İyi bir partili olduğunu da ben adım gibi bilirim. Oğuzhan gençleri örgütleyebilecek, aktif şekilde çalışmalar yürütebilecek potansiyelde bir isim. Zaten teşkilatı çok iyi tanıyor ve yılların tecrübesi var.

İl Başkanı olabilecek nitelikte biri olması kendisini ön plana çıkarıyor. Gazeteci yorumum da bu olsun.

Yazımı biraz duygusal bitereceğim...

Öncelikle çıktığı bu yolda Oğuzhan kardeşimin yolu, bahtı açık olsun. Sonrasında da Oğuzhan ezberden şiirler okuyan hem donanımlı hem duygusal bir adam demek istiyorum. Böyle ince ruhlu, genç siyasetçilere bu şehrin ihtiyacı var. Oğuzhan kardeşim sana şiirlerle şarkılarla selamlarımı gönderiyorum...

Herkese sevgiler, saygılar...