Eskişehirspor, Türkiye Kupası 2. Tur maçında Doğu temsilcisi Muşspor 1984 takımını kendi sahasında ağırladı.

Kupanın ilk maçında Çankaya’yı eleyen Eskişehirspor, bu geceki maçta ise rakibine son dakika golü ile boyun eğerek sahadan 3-2’lik mağlubiyetle ayrıldı.

İLK YARIDA KARŞILIKLI GOLLER

Eskişehirspor maça Efehan Kaptan, Utku Kızılkaya, Sezgin Çolpan, Bartu Göçmen, Muhammet Akbulut, Hasan Uygur, Tolga Yakut, Berkay Tanır, Eren Altıntaş, Ömer Söyler ve Onur Arı onbiri ile çıktı.

Rakip Muşspor ise kalede Egeberk Gabel, Ömer Karancı, Furkan Yıldırım, Erkam Kömür, Enes An, Emircan Birinci, Taha Tunç, Berkan Taşkıran, Efe Çetin, Tibet Öniz ve Yunus Karadağ kadrosu ile çıktı.

Her iki takımın birbirini kontrol ederek başladığı maçta ilk gol 16. Dakikada rakip Muşspor’dan geldi. Ani bir atakta önüne atılan uzun topta sol çaprazda ceza sahası içinde topla buluşan Yunus Karadağ, jenerik olabilecek güzellikte bir vuruşla topu karşı 90’dan topu ağlara yolladı.

Maçtaki mücadelesini bırakmayan Eskişehirspor 32. Dakikada Berkay Tanır’ın ceza sahasında düşürülmesi ile kazandığı penaltıyı Tolga Yakut ile gole çevirince ilk yarının sonucu ortaya çıktı. 1-1.

İKİNCİ YARI KIRAN KIRANA

Karşılaşmanın ikinci yarısı adeta nefes kesti. Her iki takımda rakip kalelerde tehlikeli pozisyonlara girerken bunlardan birisi 66. Dakikada yaşandı. Muşspor bu dakikada kazandığı penaltı atışında maça ikinci yarı dahil olan Dede Çelik ile sonuç alamadı. Dede’nin penaltısını kaleci Efehan çıkarmayı başardı.

Bu penaltının 3 dakika sonrasında ise penaltıyı kazanan taraf bu kez temsilcimiz oldu. Rakibin topu ceza sahasında elle kontrol ettiğini düşünen maçın hakemi Burak Kaplan bir kez daha beyaz noktayı işaret etti. Bu dakikada topun gerisine geçen Tolga Yakut ikinci kez penaltı golünü takımının hanesine yazdırınca skoru 2-1’e taşıdı.

Bu golün ardından yine kıran kırana geçen maçta 82. Dakikada Eskişehirsporlu Metehan Toprak rakibine yaptığı faulün ardından ikinci sarı kartın ardından gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı. Rakibinin eksilmesi ile moral bulan rakip Muşspor, 86. Dakikada golü bulmayı başardı. Bu dakikada ceza sahasına gelen yüksek topta kaleci Efehan’ın boşa çıkmasını yine maça ikinci yarı giren Abdülkadir Kuzey affetmeyerek topu ağlara yolladı. 2-2.

Bu dakikada maça denge gelirken, skoru belirleyen gol ise 90+3’te Doğukan Bulut’tan geldi. Doğukan kaydettiği golle takımına turu getiren golü kaydetti. 3-2 skor avantajı ile maçın sona gelen Muşspor, 3. Tura yükselirken, Eskişehirspor kupaya 2. turda veda etti.