TFF 3. Lig'de Eskişehirspor, Başkent deplasmanından 1 puanla dönüyor. Yeni transferleri ile çıktığı ilk maçında rakibi ile başa baş oyun sergileyen Eskişehirspor, Hacettepe 1945 takımı ile yenişemedi.

YENİ TRANSFERLER KADRODA

Eskişehirspor, Hacettepe’ye konuk olduğu maça 3 yeni oyuncusunun ilk on bire alarak başladı. Siyah Kırmızılılar maça Efehan Kaptan, Ömer İnan (Furkan Korkut), Eray Ertorun, Bartu Göçmen, İsmet Kavuştu, Cihangir Çağlıyan (Ayberk Altan), Berkay Tanır, Eren Altıntaş (Dk 46 İsmail Haktan Odabaşı), Yunus Emre Alagöz, Serdar Sudun ve Onur Arı kadrosuyla çıktı.

Ev sahibi Hacettepe ise sahada Gökhan Köstereli, Ali Karadağ, Fatih Karslı (Yiğit Kotan), Batuhan Tekin (Adem Kaba), Bayram Alyurt, Alperen Doğan (Dk 77 Kağan Özkan) Tunahan Akpınar, Gürkan Alver, Emre Dönmez (Dk Göktuğ Erdem), Mahmut Altınkaya, Aybars Garhan kadrosuyla çıktı.

ONUR ARI ATTI

Maçın ilk yarısında daha ilk dakikadan itibaren maçtaki ağırlığını rakibine hissettiren Eskişehirspor peş peşe ataklar gerçekleştirdi. Rakibi üzerine sağlı sollu ataklarla giden Eskişehirspor aradığı golü 24. Dakikada buldu. Bu dakikada ceza sahasına atılan ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Onur Arı, kaleciyi çalımladı. Açısı daralan Onur, daha sonra içeri kat ederek yaptığı vuruşla topu 90 tabir edilen yerden ağlara yolladı.

İKİNCİ YARIDA ZOR DAKİKALAR

Maçın ikinci yarısında ise ev sahibi ekip elindeki tüm kozlarını kullanarak Eskişehirspor kalesine geldi. Özellikle 70. Dakikadan sonra Eskişehirspor üzerine çok adamla gelen Hacettepe 1945, zaman zaman yakaladığı pozisyonlardan sonuç alamadı. Özellikle son dakikalarda Efehan’ın başarılı kurtarışları Eskişehirspor’a hayat verirken, 86. Dakikada ise Hacettepe aradığı golü bulmayı başardı. Bu dakikada ceza sahasına doldurulan topa kafayla dokunan Aybars Garhan uzan direkten topu filelerle buluşturdu.

Maçın kalan dakikalarında ise her iki takımında gol girişimleri sonuçsuz kalınca maç 1-1’lik skorla sona erdi. Bu sonuçla Eskişehirspor puanını 15’e yükseltti. Eskişehirspor, önümüzdeki haftasonu Karaköprü Belediyespor’u konuk edecek.