İYİ Parti geçtiğimiz günlerde adaylarını tanıtamadığı bir aday tanıtım toplantısı icra etti.

Programı önceden belli olmasına rağmen düzenlenen etkinliğin yetersiz, adayların ilan edilme şeklinin ise nahoş olduğunu iddia eden çok insan var.

Ben katılamadığım için detay yorum yapamayacağım. Salon eksikleri gibi maddi konulardan bahsetmeyeceğim. Benim dikkatimi çeken şey parti içinde yaşandığını düşündüğüm bir soğuk savaş.

Fark eden başkaları da vardır muhakkak. Ben Melih Aydın’ın Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı kamuoyuna düştüğü andan itibaren İYİ Parti Vekili Nebi Hatipoğlu ile arasına mesafe girdiğini gözlüyorum.

Hatta il ve ilçe teşkilatlarında yaşanan değişim sürecinde de Hatipoğlu’nun bazı huzursuzlukları olduğu ve genel seçimde aralarında su sızmayan Aydın – Hatipoğlu ikilisinin arasında şu aralar kara kedi dolaştığını düşünüyorum.

Sosyal medyada epey dikkatli inceledim. Hatipoğlu hemen her konuda bir paylaşım yapıyor. Dondurmacı, çekirdekçi, herhangi özel bir gün bile atlamadan medyasını aktif kullanıyor. Ancak Melih Aydın’ın Büyükşehir Adaylığı sürecini beklenenden daha zayıf karşıladı. Hatta Akşener’in Aydın ve Edizgil ile el ele verdiği fotoğrafa kadar Hatipoğlu’ndan Aydın’a hak ettiğini düşündüğüm bir hayırlı olsun mesajı yayınlanmadı.

Belki Hatipoğlu’nun kafasında Büyükşehir adaylığı için başka bir isim vardı. Belki il ve ilçe yönetimleri için atanan isimler konusunda Aydın ve Hatipoğlu farklı düşünüyordu. Tüm bunlar olasılık ve siyasetin cilvesi diyeceğimiz işler.

Ancak dışarıdan bakanlar için aralarında ki bu ince soğukluğun dikkat çekici olduğunu vurgulamam lazım.

İYİ Parti zor ve beklentinin üstüne çıkması gereken bir seçime girecek.

Bu seçim hem partinin hem de partinin milletvekili de dahil herkesin tartıya çıkacağı ve moda tabirle boyunun ölçüsünü göreceği bir seçim olacak.

İşte tam bu yüzden partinin her kademesinde birlik ve bütünlük olması lazım.

Hatipoğlu’nun da genel seçim performansı gibi Aydın, Edizgil ve Tepebaşı Belediye Başkan Adayı olacak isme destek olması, yoğun mesai harcaması gerekiyor.

Partinin alacağı sonuç yereldeki ilerleyişin sınırını çizeceği gibi bir sonraki genel seçiminde kılavuz çizgisi olacaktır.

Bakalım genel seçimde yan yana binaları, duvarları süsleyen fotoğrafların yenisi olacak mı?

Yoksa o fotoğraflar o afişlerde hatıra mı kalacak?