CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce, katıldığı bir yerel televizyon programında, ellerinde anket çalışmaları olduğunu ve önde olduklarını açıkladı.

Ayşe Ünlüce;

"Bizim Tepebaşı ve Odunpazarı'nda yaptırdığımız anketler var. Bunlar ayrı ayrı anketler. Hem Tepebaşı'nı ve Büyükşehir'i kapsayan hem de Odunpazarı ve Büyükşehir'i kapsayan anketler yaptırdık. Bir de CHP Genel Merkezi'nin yaptırdığı anketler var. Bir de kendimizin daha amatörce, sokak röportajları şeklinde yaptırdığımız çalışmalar var. Genel Merkez'in yaptırdığı tabi çok kapsamlı. Hem merkezi hem de kırsalı kapsayan geniş bir çalışma var.

AK Partili Vekillerden Ankara Çıkarması AK Partili Vekillerden Ankara Çıkarması

Yani elimizde anketler var ve öndeyiz. Bu anketlerde 4 ila 6 puan arası değişecek gibi görünüyor ancak; kararsızlar ve farklı etkenler de göz önüne alınacak. Yine de şu an bizde olan anketlerde %4 ila %6 biz öndeyiz.

Anketler elbette önemli ama mesela Yılmaz Hoca anketlere pek itibar etmezdi. Derdi ki "Önemli olan sokaktaki vatandaşın teveccühü." Biz sokaktaki vatandaştan da çok iyi geri dönüşler alıyoruz. Hatta vatandaşların teveccühü bize anketlerde çıkan sonuçtan çok daha yüksek diyebilirim." açıklamalarında bulundu.