Odunpazarı Belediyesi ve iştiraki Odunpazarı A.Ş., SODEMSEN ve Belediye İş Sendikası arasında artan hayat pahalılığı ve açıklanan enflasyon oranları nedeniyle, 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli, Toplu İş Sözleşmesi Ek Protokolü imzaladı. Odunpazarı A.Ş’nin yaklaşık 1400 işçisini ilgilendiren ek protokolde, çalışanların yevmiyelerine yüzde 8 oranında zam yapıldı. Asgari ücret zammının üzerine uygulanacak bu zam ile Odunpazarı Belediyesi’nde en düşük maaş 10 bin 680 TL oldu. Ek protokol, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un makamında imzalandı. Protokol törenine Başkan Kurt’un yanı sıra, Belediye İş Eskişehir Şube Başkanı Kemal Azak, Belediye İş Yetkilileri, İş Yeri Temsilcileri ve OdunpazarıA.Ş yöneticileri katıldı.
“İŞÇİ SINIFI GENEL SEÇİMLERDE HESAP SORMALI!”
Protokol töreninin ardından konuşan Başkan Kurt, Belediye İş ile Odunpazarı Belediyesi arasında yapılan Toplu İş Sözleşmesine ek bir protokol daha imzaladıklarını söyledi. “Toplu iş sözleşmemize göre yüzde 8 zam vermemiz gerekiyor idi. Ancak Türkiye’nin ekonomik şartları, kötü yönetimi sonucu ortaya çıkan durum nedeniyle bu yüzde 8’in tatmin edici olmayacağını düşünüyoruz. Yüzde 8 zamla bu işin çözülmeyeceğini görüyoruz. Bu nedenle de daha çok
ücret artışını sağlayacak bir formül geliştirmeye çalıştık. Asgari ücretteki artışın üzerine yüzde 8 zam yapıyoruz” diyen Başkan Kurt, bu zammı zorunlu olmadıkları halde yaptıklarına dikkat çekti.