Sosyal belediyecilik anlayışı ile hareket eden Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde sokak hayvanlarına yönelik, sahipsiz hayvanların yoğunlukla bulunduğu lokalize kırsal alanlarda da düzenli olarak besleme çalışmalarına devam ediyor.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Veteriner Şube Müdürlüğü ile Eskişehir Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu işbirliğiyle yapılan çalışmalar kapsamında kırsal alanda kış şartları nedeniyle zor durumda olan hayvanlara mama desteği sağlandı.

Kırsal bölgelerde kuru mama ile yapılan besleme çalışmalarının düzenli olarak gerçekleştirildiğini belirten Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Veteriner Şube Müdürlüğü yetkilileri, Kent Konseyi ile başarılı bir işbirliği yapıldığını, çalışmaların kış döneminde aralıksız devam ettirildiğini belirttiler. Ekipler ayrıca sağlanan mama desteğinin Eskişehir Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu gönüllüleri tarafından da dağıtımının devam ettiğini ifade ettiler.