Milletvekili Çakırözer: "Yeni İliç'lere Zemin Hazırlanıyor!" Milletvekili Çakırözer: "Yeni İliç'lere Zemin Hazırlanıyor!"

Cumhuriyet Halk Partisi’nde 25 yılı aşkın bir süre sonra Eskişehir’de meclis üyesi adaylarının belirlenmesi için bir ön seçime gidildi. Geçtiğimiz günlerde Odunpazarı ve Tepebaşı merkez ilçelerini kapsayan meclis üyesi temayül yoklamasında Tepebaşı ön seçimi bazı usulsüzlükler nedeniyle iptal edilmişti.
Parti Meclisi kararı ile yeniden yapılması istenen temayül yoklaması 3 Şubat Cumartesi günü yeniden yapıldı. Bu ön seçimde ilk seçimde problemlerin ana kaynağı olarak gösterilen ve salona asılan “anahtar liste” tabiri caizse darmadağın oldu.
İlk ön seçimde salona asılan ve CHP’li üyeleri etkisi altında bırakan anahtar listede; Şahin Bozat, Zeynep Çetin, Hacı Çuhadar, Atilay Dalgıç, Turgut Doğandor, Hakkı Er, Nazan Erşahin, Özdemir Kayhan, Saadet Gökçe Önay, Kemal Sayılır, Behçet Uluaşk, Muhammed Yalçın, Tevfik Yıldırım, Vural Yörük, Hatice Canan Adlım, Yüksel Akpınar ve Gamze Ayva Ünsal yer alıyordu.
Yeniden yapılan ön seçimde ise ilk seçimde salonda yer alan ve tartışma konusu olan anahtar listeden Turgut Doğandor, Hakkı Er, Hatice Canan Adlım gibi isimler kendilerine ilk 30 içinde yer bulamadı. Kemal Sayılır, Şahin Bozat, Behçet Uluaşk, Gamze Ayva Ünsal gibi isimler ise ilk 15’in dışında kaldı.


Sandıktan çıkan oylar kamuoyunda “CHP’de Tepabaşı meclis üyeliği için kartlar yeniden dağıtıldı.” yorumlarını beraberinde getirdi.