Tepebaşı Belediyesi, kentte yaşayan çocukların spor ve sağlık dolu etkinlikler ile yetişmesine katkı sağlamayı sürdürüyor. Eskişehir Eğitim Derneği ve Eskişehir Özel Anaokulları Derneği iş birliğinde düzenlenen ve ücretsiz olarak gerçekleştirilen Anaokulu Jimnastik Projesi kapsamında 300 öğrenci jimnastiğe başladı. 4-6 yaş özel anaokulu öğrencilerinin jimnastik ile spora başlamalarını teşvik etmek amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında öğrenciler Yunus Emre Spor Tesisleri’nde jimnastik yaptı.

300 çocuğun katılım belgesi aldığı törene katılan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da “Eskişehir'de hayata geçirilen en büyük spor yatırımlarından biri olan tesisimizde, uzman eğitmenler gözetiminde jimnastik ile tanışan çocuklarımız, bedenlerinin fiziksel yapısını güçlendirirken diğer yandan da çevikleşiyor. Çocuklarımızın esnek ve sağlıklı bir vücut yapısına sahip olabilmeleri için en uygun spor dallarından bir tanesi olan jimnastik için Eskişehir’de büyük bir tesis eksikliği vardı. 2018’de hizmete açtığımız bu tesiste çocuklarımız, nezih ve güvenli bir ortamda sağlıkla spor yapıyor. Çocukların spor eğitimi ve ahlakını küçük yaşlarda almasını çok önemsiyoruz ve bunun için çalışmaya devam ediyoruz. Tüm Eskişehirlileri spor yaparak sağlık kazanmaya davet ediyorum” dedi.

Şirintepe Mahallesi'nde hizmete kazandırılan Yunus Emre Spor Tesisleri bünyesinde hizmet veren jimnastik salonu, bu branştaki boşluğu dolduruyor. Sağladığı pek çok fayda ile dikkat çeken jimnastiğin, kentteki en uğrak noktası haline gelmeyi başaran Yunus Emre Spor Tesisleri'nde, çocuklar sağlıklı ve nezih bir ortam içinde spor yapıyor. Jimnastik, çocukların bedensel ve zihinsel gelişime katkısı, duruş bozukluklarının düzelmesi, sosyal faydaları ve bireylerin kendilerine güven kazanması gibi özellikleri ile dikkat çekiyor.

Çocuklar ve Eskişehir Özel Anaokulları Derneği yetkilileri de Başkan Ataç’a teşekkür etti. Jimnastiğin yanı sıra çocuklar için basketbol, voleybol, futbol, tekvando, judo, masa tenisi, gibi birçok eğitimin kursunun düzenlendiği Yunus Emre Spor Tesisleri hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlar, 0 (222) 335 51 85 ve 0 (535) 490 82 71 numaralı telefondan yetkililere ulaşabiliyor.